ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ αφανίσουν τους ανθρώπους μέσα σε ένα χρόνο

Η επιστημονική έρευνα έγινε από τον Martin Nyffeler από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στη Ελβετία και από τον Klaus Birkhofer του Πανεπιστημίου του Λουντ της Σουηδίας και σύμφωνα με τα αποτελέσματα αν οι αράχνες της Γης αποφάσιζαν να συνεργαστούν, θα μπορούσαν να αφανίσουν τον άνθρωπο από τον πλανήτη, μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Η διατριβή τους δημοσιεύθηκε στο The Science of Nature. Συμπεραίνουν πως οι αράχνες καταφέρνουν να καταναλώσουν 400 με 800 τόνους «θηραμάτων» τους κάθε ημερολογιακό έτος. Αυτή είναι η ποσότητα κρέατος που καταναλώνουν όλοι οι άνθρωποι μαζί ετησίως. Συγκεκριμένα, οι 400 τόνοι κρέατος είναι ακριβώς όσοι καταναλώνει το ανθρώπινο είδος κάθε 12 μήνες.

Οι αράχνες τρώνε περίπου το 10 τοις εκατό του σωματικού τους βάρους κάθε μέρα. Αντιθέτως, οι άνθρωποι που συνολικά ζυγίζουν 287 τόνους σύμφωνα με το National Center for Biotechnology, καταναλώνουν λιγότερους τόνους τροφής απ’ ό,τι όλες οι αράχνες μαζί.

Φανταστείτε λοιπόν τί θα γινόταν αν οι αράχνες αποφάσιζαν να καταναλώσουν την ίδια τροφή με τους ανθρώπους. Ευτυχώς όμως, οι αράχνες προτιμούν τα έντομα και διατηρούν τη διατροφική αλυσίδα του πλανήτη σε μια ισορροπία.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλες οι αράχνες είναι σαρκοφάγες. Το 2009 ανακαλύφθηκε ένα είδος αράχνης που είναι σχεδόν αποκλειστικά φυτοφάγο αλλά δεν έχει πόδια, αν και ανήκει στα περίπου 40.000 είδη σαρκοβόρων αραχνών.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.