Γιατί οι γάτες λατρεύουν να καταστρέφουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα;

Είναι γνωστό, ακόμη και σε αυτούς που δεν είχαν ποτέ στη ζωή τους γάτα, πως οι γάτες λατρεύουν να καταστρέφουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Και μπορεί πολλοί να πιστεύαμε πως πρόκειται για μία ακόμη σκανταλιά τους, στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι αυτή τη συμπεριφορά.
«Οι περισσότερες γάτες βρίσκουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα πολύ συναρπαστικά», εξηγεί ο ερευνητής Mikel Delgado, μεταδιδακτορικός συνεργάτης της Κτηνιατρικής Σχολής του UC Davis, και συμπληρώνει: «πρώτα απ ‘όλα, με το να στολίζετε δέντρο, εισάγετε κάτι καινούριο και ευωδιαστό στην επικράτειά τους. Όταν οι γάτες βρίσκονται σε ένα ήδη γνωστό έδαφος, θέλουν να ερευνήσουν κάτι νέο! Το δέντρο έχει εξωτερικές μυρωδιές και επιφάνειες για να ξυστούν, οπότε υπάρχουν πολλά στοιχεία προς διερεύνηση».
Εκτός αυτού, ποιος θα μπορούσε να κατηγορήσει τις γάτες που θέλουν να παίξουν με τα λαμπερά φωτάκια και στολίδια; «Τα στολίδια που κρεμάμε στο δέντρο, το μετατρέπουν σε ένα γιγαντιαίο παιχνίδι για τη γάτα», εξηγεί ο κ. Delgado.
Επιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν ογκώδη και πυκνά κλαδιά και οι γάτες λατρεύουν να σκαρφαλώνουν! «Πολλές γάτες σκαρφαλώνουν στα χριστουγεννιάτικα δέντρα και ειδικά αν δεν υπάρχει στο σπίτι τους κάποιο άλλο δέντρο, κάποιο ράφι ή κάποια άλλη επιφάνεια για να σκαρφαλώσουν», προσθέτει ο κ. Delgado.

Πηγή πληροφοριών: Inverse

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.