Η ύψιστη αυταπάτη της αρχιτεκτονικής (ΦΩΤΟ)

Αυτά τα σπίτια και τα κτήρια είναι η ύψιστη αυταπάτη της αρχιτεκτονικής, προσφέροντας πολλά περισσότερα από ό,τι βλέπει το μάτι.
Το Sputnik παρουσιάζει μερικές από τις πιο πρωτότυπες ψευδαισθήσεις σε κτήρια.
1. Εάν κοιτάξετε πιο προσεκτικά τις προσόψεις του Κτηρίου Τελωνείων στη Μελβούρνη (Αυστραλία), μπορεί να φαίνεται ότι οι οριζόντιες πορτοκαλί γραμμές «χορεύουν». Ωστόσο, αυτή είναι μόνο μια οπτική ψευδαίσθηση λόγω των ειδικών κατακόρυφων ασπρόμαυρων λωρίδων μεταξύ τους.
2. Ο καθρέφτης είναι ένα αγαπημένο εργαλείο εργασίας όλων των «μάγων». Λειτουργεί επίσης στην αρχιτεκτονική. Πάρτε την πρόσοψη του σπιτιού, βάλτε την στο έδαφος και στερεώστε έναν καθρέφτη. Voila! Έχετε ένα καταπληκτικό αξιοθέατο, το οποίο σας επιτρέπει να «πέφτετε έξω» από το παράθυρο ή να «σκαρφαλώνετε» κατά μήκος του τοίχου.
Στη φωτό: Οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με ένα τεράστιο έργο τέχνης από τον Αργεντινό καλλιτέχνη Leandro Erlich, με τίτλο «Dalston House», στο Ανατολικό Λονδίνο στις 25 Ιουνίου 2013.
3. Το Σπίτι με τον ένα τοίχο είναι το πιο ασυνήθιστο κτήριο στην Οδησσό. Στην πραγματικότητα είναι απλώς μια οπτική ψευδαίσθηση. Το σπίτι «εξαπατά» τους περαστικούς, που μπορεί να πιστεύουν ότι έχει μόνο πρόσοψη λόγω μιας οξείας γωνίας που σχηματίζουν οι τοίχοι του. Στην πραγματικότητα το σπίτι έχει τριγωνικό σχήμα.
4. Μια καλή γωνία μπορεί να δημιουργήσει μια οπτική ψευδαίσθηση, ειδικά στο Σαν Φρανσίσκο.
5. Το ίδιο τέχνασμα λειτουργεί με μια φωτογραφία ενός σπιτιού στη Μονμάρτρη κοντά στο Sacre Cœur στο Παρίσι.
6. Ωστόσο, μερικές φορές η ψευδαίσθηση είναι μεταμφιεσμένη ως πραγματικότητα, όπως αυτό το «Σπίτι 1» στην Εθνική Πινακοθήκη γλυπτικής τέχνης στην Ουάσιγκτον. Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται σαν να ήταν ένα πραγματικό σπίτι, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο ένα σχέδιο.
7. Η κατασκευή ενός σιντριβανιού είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία για αρχιτέκτονες, γλύπτες και σχεδιαστές να μετατρέψουν τις φαντασιώσεις τους σε πραγματικότητα. Η πιο δημοφιλής ψευδαίσθηση-συντριβάνι, είναι το Tap Fountain στη Menorca της Ισπανίας. Φαίνεται ότι η βρύση επιπλέει στο μέσο του αέρα χωρίς στήριξη και το νερό ρέει από τη βρύση. Αλλά στην πραγματικότητα, ένας διαφανής σωλήνας που κρύβεται στη μέση της στήλης νερού κρατά τη βρύση στη θέση της.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.