Δείτε πώς έγινε δύτης που δεν ακολούθησε τους κανόνες κατάδυσης

Τη ζωή του κόντεψε να χάσει ένας δύτης από το Περού ο οποίος δεν ακολούθησε τους κανόνες κατάδυσης. Ο Alejandro Ramos Martínez, ένας πεπειραμένος δύτης από την επαρχία Pisco, έπεσε θύμα της ασθένειας αποσυμπίεσης, γνωστή και ως νόσος των δυτών μετά από μια κατάδυση σε μεγάλο βάθος.
Ο Martínez αν και πεπειραμένος δύτης θαλασσών, έκανε το σχεδόν θανατηφόρο λάθος να φτάσει στην επιφάνεια πολύ γρήγορα, προκαλώντας τη δημιουργία φυσαλίδων αζώτου στο σύστημά του. Αυτές διογκώθηκαν σε μέγεθος, αφήνοντάς τον με ένα πρόσθετο βάρος 30 κιλών με τη μορφή μεγάλων εξογκωμάτων, που μοιάζουν με μπαλόνια στο σώμα του και τα οποία δεν γίνεται να αφαιρεθούν χειρουργικά επειδή συνδέονται με τη σάρκα του. Επίσης, πάσχει από υπέρταση και πόνο στις αρθρώσεις, εξαιτίας αυτού που του συνέβη.   
Η νόσος των δυτών εμφανίζεται όταν οι δύτες φτάνουν στην επιφάνεια πάρα πολύ γρήγορα μετά από καταδύσεις σε μεγάλα βάθη, προκαλώντας τον σχηματισμό φυσαλίδων αερίου μέσα στο σώμα τους, οι οποίες διογκώνονται και καταστρέφουν τα όργανα. 
Πλέον δεν μπορεί να εργαστεί και αναγκάζεται να παίρνει δυνατά παυσίπονα που του έχουν συνταγογραφηθεί από τους γιατρούς, μόνο και μόνο για να αντέξει να βγάλει την ημέρα. Η περίπτωσή του ερευνάται από γιατρούς λόγω της μοναδικής φύσης του προβλήματος.
Οι γιατροί τον έβαλαν και σε θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου, για να μειωθούν οι φυσαλίδες του αζώτου στον οργανισμό του. Μέχρι στιγμής, έχουν καταφέρει να τις μειώσουν κατά περίπου 30%, αλλά πιστεύουν ότι θα χρειαστούν περίπου 100 περισσότερες συνεδρίες για να φύγουν ολοκληρωτικά, μια διαδικασία που θα κοστίσει περίπου 100.000 δολάρια, λεφτά που ο άτυχος δύτης δεν έχει.    

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.