Η «κατάρα» που έχει χτυπήσει το Μέγαρο των Ηλυσίων τα τελευταία 15 χρόνια

Σε λίγες ημέρες ο Φρανασουά Ολάντ θα αναγκαστεί να αφήσει μια για πάντα το Μέγαρο των Ηλυσίων και τη θέση του θα πάρει ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μπριζίτ Τρονιέ.
Ωστόσο, αν παρατηρήσει κανείς τα γεγονότα των τελευταίων 15 ετών, θα διαπιστώσει πως οι εξελίξεις στην προσωπική ζωή των πολιτικών που πέρασαν τα σκαλιά του Μεγάρου δεν είχαν και την καλύτερη εξέλιξη, αφού με άλλη σύντροφο μπήκαν και με άλλη… βγήκαν!
Συγκεκριμένα, στις 16 Μαΐου 2007, ο Νικολά Σαρκοζί ως νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών συνοδευόταν στο προεδρικό μέγαρο από την σύζυγό του Σεσιλιά και τα παιδιά τους. Ο γάμος τους, όμως, περνούσε ήδη κρίση και λίγους μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας, το ζευγάρι πήρε διαζύγιο.
Τη θέση της Σεσίλια πήρα η Κάρλα Μπρούνι με τη οποία είναι ακόμα παντρεμένος.
Στις 15 Μαΐου 2012, ο Φρανσουά Ολάντ νικά τον Νικολά Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Έχει πια χωρίσει με τη Ρουαγιάλ και ο νέος πρόεδρος έχει στο πλευρό του η Βαλερί Τριερβελέρ, πρώην δημοσιογράφο του Paris Match.
Ωστόσο, η σχέση του με την Τριερβελέρ τελείωσε άδοξα λίγα χρόνια μετά για τα μάτια της ηθοποιού Ζιλί Γκαγιέ. Η οποία είναι μεν η επίσημη σχέση του Ολάντ.
  Στις 14 Μαΐου 2017 ο Εμανουέλ Μακρόν θα μπει στο Ελιζέ όχι ως γραμματέας του Ολάντ ή υπουργός Οικονομικών αλλά ως νέος πρόεδρος της Γαλλίας. Θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ. Ωστόσο, το ερώτημα είναι αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα των προηγούμενων ή θα εξακολουθήσει να έχει στο πλευρό του την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ.
  

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.