«Ζω με 10 δολάρια την μέρα και σε 9 χρόνια έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο»

Μέσα σε 9 χρόνια έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Ζει με μόλις 10 δολάρια την ημέρα. Μία 30χρονη από τις ΗΠΑ πούλησε όλα τα υπάρχοντα της και αποφάσισε να εξερευνήσει και τα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη. Χωρίς να είναι πλούσια έχει καταφέρει να επισκεφθεί όλες τις ηπείρους και περίπου 80 χώρες.

Η Leslie McNair, από το Οχάιο των ΗΠΑ αποκαλύπτει σε μια συνέντευξη με την παραγωγό στο YouTube Jennifer, η οποία είναι γνωστή στο διαδίκτυο ως @Jenncysworld, ότι ζει νομαδικά εδώ και 9 χρόνια. Ωστόσο τα έχει καταφέρει χωρίς να έχει smartphone και θεωρεί ότι αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για τα ταξίδια της.

Η Αμερικανίδα γνώρισε την παραγωγό του YouTube ενώ ταξίδευε στην Κορέα. Παραδέχεται ότι προτιμάει να κινείται και να ταξιδεύει χωρίς smartphone επειδή της επιτρέπει να έχει περισσότερο φυσικές αλληλεπιδράσεις. «Δεν είχα ποτέ smartphone στη ζωή μου, οπότε μου αρέσει πολύ να γράφω οδηγίες για να πάω κάπου», εξήγησε η Leslie McNair.

Έχω αυτόν το φορητό υπολογιστή, οπότε όταν βρίσκομαι στο σπίτι κάποιου ή σε έναν ξενώνα, μπορώ ακόμα να επικοινωνήσω με ανθρώπους και να κάνω σχέδια ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά όταν είμαι έξω από το σπίτι, θέλω να ζω απόλυτα στη στιγμή, με τους ανθρώπους γύρω μου. Δεν μου αρέσει να στέλνω μηνύματα σε κάποιον που μου λείπει πίσω στην πατρίδα», ανέφερε η Leslie McNair.

Πώς ξεκίνησε την περιπέτεια της σε όλον τον πλανήτη

Η Leslie ξεκίνησε την περιπέτειά της στον κόσμο μετά την αποφοίτησή της από το κολέγιο. Εξήγησε ότι το ταξίδι της ανακάλυψης έγινε «κατά τύχη» και ξεκίνησε με ένα ταξίδι στην Ευρώπη με έναν φίλο. Αν και η φίλη της επέστρεψε στο σπίτι της στις ΗΠΑ, η Leslie αποφάσισε να συνεχίσει να ταξιδεύει.

«Μόλις πούλησα τα πάντα και ήξερα ότι δεν ήξερα πότε θα επιστρέψω. Δεν φανταζόμουν πόσο καιρό θα ταξίδευα, αλλά περίμενα (σ.σ. να ταξιδεύω) 9 χρόνια. Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι θα μπορούσαν πραγματικά να απολαύσουν αυτή τη ζωή και κάποιοι θα τη μισούσαν», είπε η 30χρονη.

Αν και η Leslie λέει ότι πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι είναι «σούπερ πλούσια» λόγω του τρόπου ζωής της και των ταξιδιών, εκείνη ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν ισχύει. Απλά έχει κατακτήσει την τέχνη του να ζει με λίγα χρήματα.

Ο προϋπολογισμός του ταξιδιού της κοστίζει λιγότερο από 10 δολάρια την ημέρα. Εάν ζούσε τις ΗΠΑ λέει ότι αυτό το ποσό θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Τις περισσότερες φορές η Leslie λέει ότι δεν πληρώνει για διαμονή και βρίσκει ντόπιους για να μείνει δωρεάν μέσω του ιστότοπου CouchSurfing.

Για μερικούς ανθρώπους η διαμονή με αγνώστους είναι δύσκολη ή τρομακτική. Η Leslie λέει ότι δεν φοβάται και ότι είναι καλή στο να γνωρίζεται με νέους ανθρώπους. Ειδικά για την ιδέα να κοιμάσαι σε καναπέδες ξένων η 30χρονη λέει: «Αυτό είναι πραγματικά το σωσίβιο μου. Νομίζω ότι αν δεν υπήρχε αυτός ο ιστότοπος, θα ήταν εξουθενωτικό να ρωτάς τυχαίους ανθρώπους όλη την ώρα. Μου φαίνεται σαν να ζητιανεύω, οπότε δεν μου αρέσει να ρωτάω τυχαία. Στη συνέχεια, φυσικά, σε ορισμένες χώρες όπως το Βιετνάμ ή στην Κολομβία, μερικές φορές υπήρχαν πραγματικά φθηνοί ξενώνες. Αλλά το όριο μου είναι περίπου 5 δολάρια τη βραδιά».

Μάλιστα είπε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γνωρίσει ανθρώπους και κάποιοι καταλήγουν να γίνουν καλοί φίλοι. «Μου αρέσει να μένω ίσως μια εβδομάδα στο σπίτι τους και ίσως δύο από αυτές τις μέρες να είναι απλά χαλαρές όπως κάνουν όλοι οι άλλοι. Να βλέπω μια ταινία με έναν φίλο, να κάνω έναν περίπατο ή να μην κάνω τόσα πολλά», είπε η Leslie McNair.

Και συνέχισε: «Τότε μερικές φορές έχω τη διάθεση να κάνω ωτοστόπ και να κοιμάμαι σε ένα νέο μέρος κάθε βράδυ, αλλά τελευταία, μου αρέσει να κρατάω τις στενές φιλίες που κάνω και τουλάχιστον να περάσω μια ή δύο εβδομάδες σε ένα μέρος που αγαπώ πραγματικά».

Leslie McNair

Ζει με μόλις 10 δολάρια την ημέρα

Για να έχει κάποια χρήματα για να χρηματοδοτεί τα ταξίδια της η Leslie προσπαθεί να βρίσκει δουλειά όταν ταξιδεύει σε «πλούσιες χώρες» όπου θα σταματήσει για «τουλάχιστον έναν ή δύο μήνες».

Όταν βρίσκει δουλειά, η Leslie λέει ότι αγοράσει ένα φθηνό κινητό τηλέφωνο για να στέλνει μηνύματα, να κάνει κλήσεις και να επικοινωνεί με τον εργοδότη της. Φυσικά επειδή ταξιδεύει συνέχεια η 30χρονη έχει πραγματικά κατακτήσει την τέχνη να έχει λίγα υπάρχοντα που χωράνε σε ένα σακίδιο. Έτσι μπορεί να μετακινείται ευκολότερα.

Leslie McNair

Η συμβουλή της 30χρονης στους ταξιδιώτες

Όταν πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα της μέρη για ταξίδια, η Leslie λέει ότι πρέπει να είναι η Αφρική. Εξηγώντας το γιατί, λέει: «Η συμβουλή μου (σ.σ. σε άλους) θα ήταν απλώς: πηγαίνετε στην Αφρική. Αυτή είναι η καλύτερη ήπειρος για ταξίδια κατά τη γνώμη μου. Νομίζω ότι σπάει γρήγορα τη ‘ζώνη άνεσης’ και συναντάς απίστευτους ανθρώπους αμέσως».

«Ως ήπειρος, οι Αφρικανοί έχουν τον σωστό συνδυασμό φιλοξενίας και ευγενικών ανθρώπων αλλά και πραγματικά διασκεδαστικούς. (σ.σ. Είναι) πάντα σε χαρούμενη διάθεση» ανέφερε η 30χρονη. Ένα άλλο μέρος που η Leslie θυμάται με αγάπη είναι η Γαλλική Πολυνησία, στην οποία έφτασε αφού διέσχισε τον Ειρηνικό Ωκεανό με «έναν Αυστραλό που ήταν πολύ μεγαλύτερος».

«Μόλις είδα τα πιο απίστευτα μέρη της φύσης με ανθρώπους που είναι πραγματικά αποκομμένοι από τον κόσμο. Ξέρεις, μόνο λίγοι από αυτούς έχουν απλά τηλέφωνα και παρόλο που μιλούσαν μόνο γαλλικά, ήμουν τόσο πρόθυμη να συνδεθώ μαζί τους», περιγράφει η 30χρονη.

Η Leslie αποκαλύπτει στη συνέντευξη στο YouTube ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις Φιλιππίνες όπου σχεδιάζει να μείνει για τα Χριστούγεννα. Δεν έχει αποφασίσει, όμως, τον επόμενο προορισμό της. «Ξέρω ότι πρέπει να αρχίσω να το σκέφτομαι γιατί απαιτεί να πετάξω με αεροπλάνο. Αυτή τη στιγμή, είμαι λίγο κουρασμένη για να γνωρίζω νέους ανθρώπους κάθε μέρα. Οπότε μάλλον όπου κι αν πάω στη συνέχεια θα θέλω να χαλαρώσω για έναν μήνα σε μια πόλη», είπε η Leslie McNair. «Κάθε φορά που έχω τέτοια διάθεση, απλώς βρίσκω ένα μέρος που αγαπώ και μένω για δύο ή τρεις μήνες και δουλεύω», εξήγησε η 30χρονη.

Leslie McNair

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.