Αυτός είναι ο υψηλότερος δρόμος του πλανήτη – Δείτε που βρίσκεται

Ταξιδεύοντας έως τη μακρινή Ινδία έχετε την ευκαιρία να οδηγήσετε στον πιο εντυπωσιακό δρόμο στον πλανήτη, το πέρασμα Ούμλινγκ Λα, ο οποίος φτάνει στο υψόμετρο των 5.882 μέτρων.

O δρόμος αυτός συνδέει τα χωριά Chisumle και Dhemchok στην περιοχή Λαντάχ και δόθηκε στην κυκλοφορία το 2017, ύστερα από 6 χρόνια κατασκευής.

Επειδή μάλιστα βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Κίνα, απαιτείται ειδική άδεια από τον στρατό για οποιονδήποτε θελήσει να κινηθεί σε αυτό τον δρόμο.

Για το ταξίδι αυτό, φυσικά, θα πρέπει να είστε άρτια προετοιμασμένοι, καθώς η εξωτερική θερμοκρασία σε αυτό το ύψος πέφτει στους -40 βαθμούς Κελσίου και τα επίπεδα οξυγόνου στον ατμοσφαιρικό αέρα μειώνονται κατά 50%.

Ένα ακόμα στοιχείο της φύσης το οποίο θα βρείτε μπροστά σας είναι ο αέρας, η ταχύτητα του οποίο φτάνει ακόμα και τα 80 χλμ./ώρα.

Το μήκος της διαδρομής είναι 87,5 χιλιόμετρα κι αν καταφέρετε να φτάσετε έως το τέλος της τότε θα έχετε βρεθεί ψηλότερα από το Base Camp του όρους Έβερεστ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.