Ο μυστικός κώδικας επικοινωνίας της βασίλισσας Ελισαβετ με τους σωματοφύλακες της

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ κουβαλά πάντα δημόσια την τσάντα της; Η Σάλι Μπέντελ Σμιθ, βιογράφος της βασιλικής οικογένειας, λέει ότι η Βασίλισσα έχει πάντα μέσα στην τσάντα της ένα καθρεφτάκι, ένα κραγιόν, μερικές μέντες, ένα στυλό και τα γυαλιά μυωπίας της. Τις Κυριακές παίρνει και μερικά διπλωμένα χαρτονομίσματα για δωρεές στην Εκκλησία.
Ωστόσο, η Βασίλισσα κυρίως χρησιμοποιεί την τσάντα της ως ένα είδος δείκτη: με την βοήθειά της γνωστοποιεί στο προσωπικό πότε θέλει να φύγει από μια εκδήλωση. Για παράδειγμα:
Αν ενώ μιλάει με κάποιον μετατοπίσει την τσάντα της από το ένα χέρι στο άλλο, οι αυλικοί καταλαβαίνουν ότι είναι έτοιμη να τελειώσει αυτή την συζήτηση. Ωστόσο, δεν θα παρατηρήσετε καν αυτή την κίνηση, γιατί είναι πολύ διακριτική. Για παράδειγμα, θα σας πλησιάσει κάποιος και θα σας πει “Κύριε, ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι θα ήθελε να μιλήσει μαζί σας”.
Αν η Βασίλισσα τοποθετήσει την τσάντα της πάνω στο τραπέζι, θέλει η παρούσα εκδήλωση να σταματήσει μέσα στα επόμενα 5 λεπτά.
Βάζοντας την τσάντα της στο πάτωμα, η Αυτού Μεγαλειότης δείχνει ότι δεν βρίσκει καμία ευχαρίστηση στην συζήτηση και θα ήθελε μια κυρία στην αναμονή να την βοηθήσει.
Η δραματική κίνηση, όμως, είναι αν στριφογυρίσει το δαχτυλίδι της. Αυτό σημαίνει, ότι η βασίλισσα πρέπει να “διασωθεί” αμέσως.
Ας ελπίσουμε, ότι αν σταθείτε τυχεροί και μιλήσετε στην Αυτού Μεγαλειότης, δεν θα παρατηρήσετε κανένα από τα παραπάνω σημάδια και θα θεωρήσει την παρέα της ευχάριστη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.