Πανελλήνιες: Ο φοιτητής με τα 625 μόρια μιλά για το δικαίωμα στην εκπαίδευση – “Ήμουν αποφασισμένος”

Αποφασισμένος να φοιτήσει στο τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, στο Καρπενήσι, όπου πέτυχε αλλά και να πάρει το πτυχίο του, εμφανίζεται ο Θωμάς Μ., ο μαθητής που συγκέντρωσε μόλις 625 μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Μιλώντας στο ilamia.gr, ο Θωμάς απαντά στις επικρίσεις και τα σχόλια που δέχτηκε, λόγω της επίδοσής του και μιλά για το δικαίωμά του στην εκπαίδευση.

Ο Θωμάς κατάγεται από ένα πανέμορφο ορεινό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας στα όρια με την Ευρυτανία. Επιθυμία του ήταν να σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάσεων στον ΟΑΕΔ στο Αγρίνιο αλλά παρά τις προσπάθειες να εξασφαλίσει την καθημερινή μεταφορά του –περισσότερα από 80 χιλιόμετρα- με ταξί από το χωριό του, δεν τα κατάφερε. Αποφάσισε έτσι να πάρει απολυτήριο στο κοντινότερο Λύκειο σε χωριό της Δυτικής Ευρυτανίας.

«Ήμουν αποφασισμένος να τελειώσω το Λύκειο και να σπουδάσω ηλεκτρολόγος. Έδωσα πανελλήνιες χωρίς να περιμένω κάτι και, όταν ο διευθυντής του Λυκείου με παρότρυνε να κάνω το μηχανογραφικό μου, σκέφτηκα ότι δεν είχα να χάσω κάτι» λέει ο Θωμάς.

Στο ερώτημα πώς ένιωσε όταν είδε ότι πέρασε στο τμήμα Δασολογίας στο Καρπενήσι απαντά «χάρηκα πολύ γιατί δεν το περίμενα». Τα όσα γράφτηκαν για τα χαμηλά μόρια που συγκέντρωσε φαίνεται ότι δεν τον αγγίζουν. Για τον 18χρονο Θωμά η τύχη φαίνεται να διάλεξε άλλο δρόμο από αυτό που υπολόγιζε: «Δεν ξέρω για τα άλλα παιδιά. Για μένα ήταν η χρονιά μου. Νιώθω πολύ τυχερός».

Ο Θωμάς ήταν ενημερωμένος και για την ανακοίνωση του Γεωπονικού Τμήματος με αφορμή την χαμηλόβαθμη εισαγωγή του στο Καρπενήσι. «Ναι διάβασα ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι ιδιαίτερα δύσκολο και οι φοιτητές πρέπει να προσπαθήσουν πολύ. Εξάλλου είναι διαφορετικά από το σχολείο. Στο πανεπιστήμιο όποιος δεν προσπαθήσει, δεν παίρνει πτυχίο».

“Ο Θωμάς δηλώνει αποφασισμένος όχι μόνο να φοιτήσει στο τμήμα Δασολογίας αλλά και να πάρει πτυχίο. Μιλώντας κανείς μαζί του από το τηλέφωνο ακούει έναν αποφασιστικό 18χρονο με όνειρα και στόχους αλλά και μια ωριμότητα που διακρίνει τα παιδιά που μεγαλώνουν με λιγότερες ανέσεις και ευκαιρίες”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: ilamia.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.