Καστός: Το νησί με τους 30 κατοίκους – Το μυστικό ενός ηλικιωμένου ζευγαριού για 65 χρόνια κοινής ζωής

Ο κ. Γιώργος Κολατσός, 81 ετών και η σύζυγος του Κίρκη, 83 ετών, κατοικούν στον Καστό, το μικρό νησί του Ιονίου πελάγους, που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Λευκάδας και είναι η μικρότερη κατοικήσιμη νησίδα των Επτανήσων.

Εκεί ζουν μόνιμα 30 κάτοικοι, ανάμεσα τους και αυτό ζευγάρι, που έμαθε να ζει ενωμένο. Αγάπη, υποχωρήσεις, σεβασμός και εμπιστοσύνη, πιστοί σύντροφοι τους, σε αυτό το ταξίδι που μετρά 65 χρόνια κοινής πορείας.

«Είμαστε 65 χρόνια μαζί με την Κίρκη. Είναι μάγισσα, με μάγεψε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο» λέει και γελάει πονηρά ο κ.Κολατσός και η φωνή του αλλάζει όταν αναφέρει πως, «από παιδιά είμαστε μαζί, στο ίδιο σχολείο πηγαίναμε στο χωριό Πρόδρομος του δήμου Αστακού, τότε είχε 120 παιδιά. Είμαστε από το ίδιο χωριό, δημιουργήσαμε την οικογένεια μας, τα παιδιά μας, τα αδέλφια μας. Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά. Εδώ αποφασίσαμε να ζήσουμε τις τελευταίες δεκαετίες».

Κοιτάζει στα μάτια την «κυρά» του, όπως την αποκαλεί, σαν να την βλέπει για πρώτη φόρα και λέει ότι «ακόμα δεν βαρέθηκε ο ένας τον άλλο, περνάμε καλά μαζί, βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνει έπειτα από 20 χρόνια, πάντως επί του παρόντος, είμαστε καλά» και επισημαίνει πως για να παραμείνουν ζευγάρι δύο άνθρωποι, «το κυριότερο, είναι να γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλιώς το μαγαζί δεν στεριώνει. Τελείωσε, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και αγάπη».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.