Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το συμβάν στα Starbucks. Θα κλείσουν 8.000 καταστήματα

Μεγάλες διαστάσεις έλαβε το περιστατικό σύλληψης δυο έγχρωμων ανδρών σε κατάστημα Starbucks της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον διευθυντή του καταστήματος δεν είχαν παραγγείλει κάτι, καθώς περίμεναν να έρθει ένας φίλος τους. Ως συνέπεια αυτού, ο διευθυντής του καταστήματος απολύθηκε, ο CEO της εταιρείας εξέδωσε δημόσια απολογία, η εταιρεία επιβεβαίωσε την απομάκρυνση του υπαλλήλου που κάλεσε την Αστυνομία – και πλέον, βγήκε ανακοίνωση για το κλείσιμο 8.000 καταστημάτων της για μια ημέρα.

 

Πιο αναλυτικά, η Starbucks ανακοίνωσε ότι θα κλείσει περισσότερα από 8.000 καταστήματα στις ΗΠΑ για μια μέρα, για να πραγματοποιηθεί εκπαίδευση καταπολέμησης των προκαταλήψεων.

 

«Έχω περάσει τις τελευταίες μέρες στη Φιλαδέλφεια με την ομάδα μου ακούγοντας την κοινότητα, μαθαίνοντας τι κάναμε λάθος και τα βήματα που πρέπει να πάρουμε για να επανορθώσουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Kevin R. Johnson. Επιπλέον, υποσχέθηκε να προβεί «σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές των πρακτικών μας, για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά».

 

Στις 29 Μαΐου θα δοθεί η ευκαιρία σε 175.000 υπαλλήλους να εκπαιδευτούν στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων. 

 

Η απόφαση να κλείσει όλα τα εγχώρια καταστήματα και να παρέχει κατάρτιση υπογραμμίζει τη ζημιά που έχει δεχθεί η φήμη της Starbucks ως κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, που πωλεί καφέ δίκαιου εμπορίου και προωθεί τα καταστήματά της ως inclusive τόπο συνάντησης για όλους.

Να σημειωθεί ότι η εταιρία είχε προβεί και στο παρελθόν σε παρόμοια ενέργεια κλείνοντας 7.100 καταστήματα για τρεις ώρες, ωστόσο για διαφορετικό λόγο: Επρόκειτο για ένα μίνι σεμινάριο για την παρασκευή του «τέλειου latte», καθώς υπήρχε πρόβλημα με τις πωλήσεις.

Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε σχεδόν ομαλά το απόγευμα της Τρίτης. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.