Γιατί η φωτογραφία των πακέτων τσιγάρων άναψε “φωτιές” στην Κομισιόν

Ψυχραιμία συνιστά η Κομισιόν σχετικά με το ποιος είναι ο άνδρας που απεικονίζεται σε συσκευασία τσιγάρων καθώς πολίτες από τρεις ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν ότι είναι αυτοί που απεικονίζονται.
Αφορμή η γνωστή -ειδικά στους καπνιστές- εικόνα ενός μεσήλικα ο οποίος απεικονίζεται ξαπλωμένος με τα μάτια κλειστά και με μάσκα οξυγόνου.
Η εικόνα εντάσσεται στο πλαίσιο εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ύψους αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και η οποία στοχεύει στην αφύπνιση του κοινού σχετικά με την κατανάλωση νικοτίνης.
Από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι και σήμερα, η σύζυγος ενός Αυστριακού που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, ένας γερμανός συνταξιούχος γερμανός και οι τρεις γιοι ενός Ρουμάνου υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την δική τους περίπτωση αναφορικά με το ποιο είναι το εικονιζόμενο άτομο.
«Κανείς δεν έχει φωτογραφηθεί κρυφά», απαντά εμφατικά ο Ράινχαρντ Χένιγκχαους, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γερμανία. «Όσοι απεικονίζονται σε συσκευασίες τσιγάρων έχουν δώσει την γραπτή συγκατάθεσή τους», προσθέτει.
Ωστόσο, η Κομισιόν δεν δίνει τέλος στο θέμα, αποκαλύπτοντας την ταυτότητα του εικονιζόμενου…ούτε διαψεύδει την φήμη ότι απλά πρόκειται για ένα μοντέλο…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.