ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ να τρώνε μαζί με τα παιδιά

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής σίγουρα δεν είναι εύκολος, ειδικά για μια οικογένεια με μικρά παιδιά… Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι πολλές υποχρεώσεις, συχνά δεν αφήνουν στα μέλη της οικογένειας το περιθώριο να περάσουν αρκετό ποιοτικό χρόνο μαζί και ειδικότερα να μοιραστούν τα γεύματά τους.

Ωστόσο, η κατανάλωση οικογενειακών γευμάτων έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως σημαντικός παράγοντας για τη διαμόρφωση της διατροφικής συμπεριφοράς των παιδιών. Ειδικότερα, έχει φανεί πως τα παιδιά που καταναλώνουν πιο συχνά γεύματα μαζί με την οικογένεια, έχουν πιο «υγιεινές» διατροφικές συνήθειες, καθώς και υψηλότερες προσλήψεις ορισμένων θρεπτικών συστατικών όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος και πολλές βιταμίνες, συγκριτικά με εκείνα που καταναλώνουν οικογενειακά γεύματα σπανιότερα.

Παράλληλα, η συχνή κατανάλωση οικογενειακών γευμάτων έχει συσχετισθεί με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης υπέρβαρου ή παχυσαρκίας, ενώ φαίνεται ότι δρα προστατευτικά ενάντια στην εμφάνιση διατροφικών διαταραχών στα παιδιά. Από την άλλη, στα εν λόγω γεύματα, δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να λειτουργήσουν ως πρότυπο «υγιεινών» συμπεριφορών, μια «τεχνική» που με τη σειρά της μπορεί να είναι ωφέλιμη ως προς την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από τα παιδιά.

Επομένως, οι γονείς θα πρέπει να στοχεύουν στην κατανάλωση γευμάτων από όλη την οικογένεια, όσο συχνότερα γίνεται. Η σχολική ανάπαυλα και οι διακοπές του καλοκαιριού ενδεχομένως προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για οικογενειακά γεύματα, γεγονός που δε θα πρέπει να μείνει… ανεκμετάλλευτο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.