Δυνατή Ελλάδα

Μεταμόσχευση ήπατος από ζωντανό δότη για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Πατέρας έδωσε «ζωή» στην κόρη του

Στην πρώτη πετυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα από ζωντανό δότη σε ζωντανό λήπτη αναφέρθηκε σε ανάρτηση της η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο την Τρίτη, σε μία 23χρονη με κακοήθεια ήπατος. Δότης ήταν ο 50χρονος πατέρας της. Η μετεγχειρητική πορεία είναι πολύ καλή και η νεαρή κοπέλα βρίσκεται στην εντατική προληπτικά.

Σχετικά με το θέμα αυτό έκανε ανάρτηση η Ειρήνη Αγαπηδάκη, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πραγματοποιήθηκε χτες με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στη χώρα μας από ζωντανό δότη (πατέρας), σε ζωντανό λήπτη (κόρη). Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο από τον Καθηγητή Χειρυργικής Γεώργιο Σωτηρόπουλο, με τη συμβολή του Καθηγητή Χειρουργικής Dieter Broering. Πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη η οποία δίνει ελπίδα σε πάρα πολλούς ανθρώπους στη χώρα μας. Καλή ανάρρωση στον πατέρα και την κόρη, εύχομαι αυτή η δύναμη ελπίδας να τους συντροφεύει πάντα στη ζωή».

Δείτε την ανάρτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.