Μάρθα Καραγιάννη: Η Finos Film αποχαιρετάει την σπουδαία ηθοποιό

Η Μάρθα Καραγιάννη πέθανε σήμερα, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, σε ηλικία 82 ετών, με την είδηση του θανάτου της σπουδαίας ηθοποιού να σκορπάει θλίψη στο πανελλήνιο. 

Η Finos Film είπε το δικό της “αντίο” στην Μάρθα Καραγιάννη, δημοσιεύοντας στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook ένα αφιερωματικό βίντεο για την αξέχαστη ηθοποιό που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, εξαιτίας της λάμψης, του ταλέντου και της ομορφιάς της.

«Η Μάρθα. Το κορίτσι μας.

Πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Φίνος Φιλμ όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι, 16 ετών, με τον πρώτο της ρόλο στην ταινία «Η Άγνωστος» (1956) δίπλα στη μεγάλη Κυβέλη. Έμεινε πλάι στον Φίνο για δεκαέξι ακόμα χρόνια και γύρισε μαζί του 19 ταινίες, σημαδεύοντας με την αφοπλιστική της παρουσία τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Έβαλε ρυθμό και σκέρτσο στην κωμωδία, εκτίναξε την λάμψη των μιούζικαλ και επιβεβαιώθηκε υποκριτικά μέσα από δύσκολους δραματικούς ρόλους.

Ήταν δραστήρια, δυναμική και καπάτσα, γυρίζοντας την πλάτη στο σταριλίκι και τις επιφανειακές σχέσεις. Αυθεντική, πληθωρική και ασύλληπτα γοητευτική, κατάφερε να έχει μόνο θαυμαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας αλλά και της ζωής της. Μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά αυτή ήταν η Μάρθα. Μια γυναίκα-σταθμός για εμάς και για τόσους άλλους.

Αντίο γοργόνα μας…», αναφέρεται στην λεζάντα της ανάρτησης με το βίντεο για την Μάρθα Καραγιάννη.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.