«Μήδειες» του κόσμου: 8 μανάδες-τέρατα που σκότωσαν τα ίδια τους τα παιδιά

Μανάδες «τέρατα» που σόκαραν την παγκόσμια κοινή γνώμη, σκοτώνοντας τα ίδια τους τα παιδιά.

Τρία νεκρά παιδιά στην ίδια οικογένεια στο Βίλμαρ της Γερμανίας έβαλαν σε υποψία τους ερευνητές το 2009 και, όπως αποδείχτηκε, όχι άδικα, αφού το 2012 η 33χρονη μητέρα τους Νατάλια Μ. ομολόγησε τελικά πως τα έπνιξε κλείνοντας το στόμα τους με τις σαλιάρες τους και κρατώντας παράλληλα τη μύτη τους.

Η ιστορία της Νατάλια, δεν είναι η μοναδική, αφού οι ανθρωποκτονίες παιδιών από τις μητέρες τους είναι πιο συνηθισμένες από όσο θα περίμενε κανείς.

Μεταξύ 1972 και 1985 και τα εννιά παιδιά της Μάριμπεθ Τάινινγκ πέθαναν πρόωρα, οκτώ εκ των οποίων μάλιστα κάτω από εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες. H ίδια κατηγορήθηκε για τρεις θανάτους, αλλά δικάστηκε και καταδικάστηκε μόνο για έναν: τον πνιγμό της τεσσάρων μηνών Τάμι Λιν με μαξιλάρι. Η Τάινινγκ ομολόγησε και καταδικάστηκε σε ισόβια. «Δεν νομίζω ότι είχα την ικανότητα να γίνω καλή μητέρα» δήλωσε το 2020.

Τον Οκτώβριο του 1994 οι Αρχές της Νότιας Καρολίνας αναζητούσαν επί εννιά μέρες τους δυο γιους της Σούζαν Σμιθ, τον 14 μηνών Αλεξ και τον τρίχρονο Μάικλ. Η μητέρα δήλωνε ότι ένας μαύρος άνδρας έκανε «πειρατεία» στο αμάξι της και έφυγε μαζί με τα παιδιά της, όμως στην πορεία ομολόγησε ότι άφησε το αμάξι της να τσουλήσει στον βυθό λίμνης με τα δύο αγόρια δεμένα στα καρεκλάκια τους. Καταδικάστηκε σε ισόβια.

Το 2001 η Τεξανή μητέρα Αντρια Γέιτς έπνιξε τα πέντε παιδιά της, ηλικίας από 6 μηνών έως 7 ετών, στην μπανιέρα του σπιτιού της. Καταδικάστηκε σε ισόβια, όμως το 2006 η καταδίκη της ανετράπη, καθώς της αναγνωρίστηκε το ακαταλόγιστο κι έκτοτε μπαινοβγαίνει σε ψυχιατρικές κλινικές. Οι δικηγόροι της ισχυρίζονταν εξαρχής ότι έπασχε από βαριά επιλόχειο ψύχωση και πίστευε ότι είχε καταλάβει την ψυχή της ο σατανάς.

Η πολυεκατομμυριούχος Τζίτζι Τζόρνταν χορήγησε το 2010 στον οκτάχρονο αυτιστικό γιο της θανατηφόρο κοκτέιλ ναρκωτικών, λέγοντας πως ήθελε να τον σώσει από τη σεξουαλική κακοποίηση που δεχόταν από τον πατέρα του, ωστόσο το δικαστήριο αμφισβήτησε το κίνητρό της.

Την ίδια χρονιά η Βρετανίδα Λίαν Σμιθ σκότωσε τα δύο παιδιά της, τον 11 μηνών Ντάνιελ και την 5 ετών Ρεβέκκα, πνίγοντάς τα στον ύπνο τους. Τα δολοφόνησε, όπως ομολόγησε, επειδή δεν ήθελε να της τα πάρει η πρόνοια, μετά τη σύλληψη του συντρόφου της για παιδοφιλία.

Η Μέγκαν Χάντσμαν από τη Γιούτα ομολόγησε το 2014 ότι σκότωσε τα έξι νεογέννητα μωρά της, αμέσως μετά τη γέννησή τους, μεταξύ 1996 και 2006. Οπως παραδέχτηκε, κάποια τα στραγγάλισε και κάποια τα έπνιξε. Η αστυνομία ενημερώθηκε για τα τραγικά συμβάντα όταν ο εν διαστάσει σύζυγός της βρήκε ένα νεκρό μωρό τυλιγμένο σε πλαστική σακούλα στο γκαράζ του σπιτιού. Επειτα από έρευνα που έγινε στο σπίτι τους, βρέθηκαν όλα τα νεκρά μωρά τακτοποιημένα σε χαρτόκουτα.

Η Κρίστι Σιτς το 2016 συγκάλεσε οικογενειακό συμβούλιο στο σαλόνι του σπιτιού της, στην κομητεία Φορτ Μπεντ, λίγη ώρα αφότου ο σύζυγός της, Τζέισον, της είχε ζητήσει διαζύγιο. «Εσύ με έκανες να το κάνω αυτό» είπε, πριν πυροβολήσει όχι προς το μέρος του, αλλά προς το μέρος των δύο κοριτσιών της, ηλικίας 17 και 22 ετών.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.