2019: Ζώδια, αριθμοί, μύθοι και αλήθειες

Ναι, είμαστε πολύ κοντά. Μετράμε μέρες πια, για να «ακουμπήσουμε» την έναρξη της νέας χρονιάς: 2019!

Αν το ξεκινούσαμε εναλλακτικά – αριθμολογικά δηλαδή- θα υπολογίζαμε: 2+0+1+9= 12 = 1+2 = 3. Έχουμε ένα Τρία, το οποίο όμως προκύπτει από το 12. Τι θέλουν να μας πουν οι αριθμοί του…Πυθαγόρα; αδιαμφισβήτητα το Τρία συνδέεται άρρηκτα με έννοιες όπως η επικοινωνία, η δημιουργικότητα, η τέχνη, ο ρομαντισμός, η ανεμελιά, η ποικιλία και η κοινωνικότητα. Αρνητικός κραδασμός του αριθμού θα μπορούσε να σημαίνει την άσκοπη φλυαρία, την ασωτία, την ανευθυνότητα, την υπερβολή, τη διάσπαση της ενέργειας, με άλλα λόγια μια επιπολαιότητα που τελικά καθιστά τον αριθμό …αρνητικό, αν δεν γίνει εποικοδομητική διαχείριση. Όμως, πρέπει να δούμε και το Δώδεκα, αριθμό από τον οποίο προκύπτει τελικά το Τρία του 2019. Το Δώδεκα, λοιπόν, είναι γέννημα του συνδυασμού του Ενός με το Δύο, δηλαδή της Αρσενικής με τη Θηλυκή Αρχή – εξ’ ου και η «δημιουργικότητα», αφού Αρσενικό και Θηλυκό συνεργάζονται για να γεννήσουν το Τρία. Εδώ ενυπάρχει μια εσωτερική θλίψη, αυτή του Ενός, το οποίο καλείται να απαρνηθεί τον Εγωισμό του και να δεχτεί να διαιρεθεί στο Δύο, να ενωθεί με αυτό και να παράξουν από κοινού το Τρία, δηλαδή να δημιουργήσουν. Συζητούμε, ίσως, για τη μελαγχολία της επίγνωσης του ματαίου της ατομικότητας και για τη συνειδητοποίηση της αξίας της συνεργασίας / συμπόρευσης, έτσι ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία. Υπάρχει το Ένα, αλλά τώρα υπάρχει και το Έτερον, δηλαδή το Δύο, με τη βοήθεια του οποίου το Ένα θα εκφραστεί δημιουργώντας (το Τρία). Κάπου εδώ κρύβεται μια θυσία, αυτή της αυτονομίας του Ενός η οποία όπως σκοπεί στην έκφραση όλων εκείνων των δυνατοτήτων του Ενός που δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μέσα από την ατομική πορεία.  Ποιο είναι το νόημα όλων των παραπάνω; πιθανώς ότι έχουμε μπροστά μας μια χρονιά όπου θεωρητικά – ενεργειακά καλούμαστε να κατανοήσουμε τη ματαιότητα του εγωισμού / ατομικισμού, να ενωθούμε με άλλους ανθρώπους, να επικοινωνήσουμε, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε κι έτσι να νιώσουμε την πολυπόθητη χαρά της ζωής. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί, αν η στάση / συμπεριφορά μας μπολιάζεται συχνά – πυκνά από ιδιότητες αρνητικές του Τρία που  προαναφέρθηκαν, με άλλα λόγια αν φερθούμε επιπολαίως, αν μιλάμε ακατάσχετα και σπαταλάμε την ενέργειά μας χωρίς λόγο, αν αποφύγουμε την ευθύνη των πράξεων  / παραλείψεών μας κι αν δεν έχουμε ως επίκεντρο κάτι δημιουργικό επί της ουσίας.

Αστρολογικά:

Στο πρώτο αυτό μέρος της εργασίας μου θ’ αρκεστώ σε κάποια γενικά, απλά βήματα σκέψεως,  για να επανέλθω με περισσότερη ανάλυση στο 2ο μέρος της εργασίας, σύντομα.

Πολλές φορές θ’ αναμασήσουμε τις γενικές συνταγές:

  • 2019 με Δία στον Τοξότη; η χρονιά είναι εξαιρετική για τα ζώδια της φωτιάς (Κριούς, Λέοντες, Τοξότες) και ειδικά για τους Τοξότες και τους Διδύμους!
  • 2019 με Κρόνο και Πλούτωνα στον Αιγόκερω; η χρονιά είναι επικίνδυνη για τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς / Καρκίνους / Ζυγούς / Αιγόκερους)
  • 2019: η χρονιά όπου ο Ουρανός εισέρχεται (τελικά και μόνιμα για αρκετά χρόνια μπροστά) στον Ταύρο φέρνοντας ανατροπές στους σταθερούς (Ταύρους / Λέοντες / Σκορπιούς / Υδροχόους)
  • 2019: ακόμα μια χρονιά όπου ο Ποσειδώνας ταλαιπωρεί / εξαπατά τους μεταβλητούς (Διδύμους / Παρθένους / Τοξότες / Ιχθύς) του β’ δεκαημέρου

Και κάπου εδώ ερχόμαστε και ρωτάμε (με τη λογική μας):

Τι από τα παραπάνω ισχύει / υπερισχύει τελικά; τι να κρατήσουμε και τι όχι στη σκέψη και στην προοπτική; αφού, για παράδειγμα, ο Κριός ανήκει στην κατηγορία των «ευλογημένων» από το Δία, αλλά έχει και το «επικίνδυνο» της κατηγορίας του Κρόνου και του Πλούτωνα. Αφού κι ο Τοξότης, για παράδειγμα, ανήκει στην κατηγορία των «ευνοημένων» από το Δία, αλλά υφίσταται και την ταλαιπωρία του Ποσειδώνα. Τελικά τι γίνεται;

Εδώ επανερχόμαστε – ευτυχώς / δυστυχώς- στη γνωστή κουβέντα: αστρολογία είναι μελέτη επί προσωπικού Ωροσκοπίου εν συνόλω κι όχι επιγραμματική συνταγή επιτυχίας με γενικολογίες επί του Ζωδίου. Ένα ωροσκόπιο αποτελείται από δεκάδες ή εκατοντάδες (ανάλογα με τα συστήματα που θα ελέγξει κάποιος) μαθηματικά σημεία που εξετάζονται συγκριτικά / συνδυαστικά. Οι έγκυρες απαντήσεις μπορούν να δοθούν τελικά αποκλειστικά και μόνο μετά από μια τέτοια συνδυαστική έρευνα κι όχι «στο πόδι» .

Με ρώτησε μια ευγενέστατη κυρία στο κομμωτήριο προσφάτως: «και πώς θα είναι το 2019 για τους Καρκίνους;» και δυστυχώς εκλήθην να της απαντήσω το ακόλουθο και να τη δυσαρεστήσω: «δεν έχω κάποια απάντηση να σας δώσω! δεν πιστεύω στα ζώδια»…Τι να της πω; τι είδους συζήτηση να ανοίξω; να την τρομοκρατήσω, επειδή ο Ήλιος της (Ήλιος = Ζώδιο) βρίσκεται στον Καρκίνο υπολογίζοντας τον Κρόνο και τον Πλούτωνα που θα πιέζουν ή τις εκλείψεις που θα γίνουν στον άξονα Καρκίνου / Αιγόκερω; Γνωρίζω κατά πόσον η εν λόγω κυρία έχει στο ωροσκόπιό της πλανήτες που βρίσκονται, πχ. στο Λέοντα (πράγμα πολύ πιθανό για έναν Καρκίνο); γιατί αν η απάντηση ήταν ναι, τότε πρέπει να συνυπολογίσω την ευνοϊκή διέλευση του Δία. Αλλά …για κάτσε μια στιγμή. Αν κάποιος πλανήτης της στο Λέοντα είναι τοποθετημένος στην αρχή του ζωδίου, τότε υφίσταται τετραγωνική όψη από τη διέλευση του Ουρανού! οπότε τι να της πω; να την προϊδεάσω για ανατροπές; ναι, αλλά σε ποιον τομέα της ζωής της; δεν έχω την ώρα γεννήσεώς της, οπότε δεν μπορώ να εικάσω τον ωροσκόπο της για να συμπεράνω τον τομέα όπου θα ελάμβαναν χώρα οι όποιες ανατροπές, αν και εφόσον έχει (στον προσωπικό αστρολογικό χάρτη) πλανήτες ή σημεία στην αρχή του Λέοντα…

Συμπέρασμα: τρέχα και γύρευε.

Απάντηση δική μου: «δεν απαντώ σε γενικές ερωτήσεις, γιατί πιστεύω ότι η απάντησή μου είναι αντιεπαγγελματική κι επιπόλαιη».

Πώς να σας το εξηγήσω διαφορετικά; είναι σαν να έχει κάποιος ένα σύμπτωμα, πχ. πυρετό. Ο πυρετός είναι ένδειξη ότι ο ανθρώπινος οργανισμός «παλεύει» με κάτι. Αν δεν γίνει εξέταση ειδική από τον ιατρό, το πιθανότερο είναι ότι η διάγνωση του αιτίου πίσω από έναν πυρετό δεν θα είναι ακριβής.

Μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε με απλή εικασία διάγνωσης, όπως θα ήταν: «μάλλον είσαι θύμα της ίωσης που κυκλοφορεί τελευταία» , οπότε πάρε το Τάδε χαπάκι μήπως και νιώσεις καλύτερα. Αν όμως κάτι δεν πάει καλά, τότε πρέπει να γίνει πιο ειδική εξέταση για να δούμε τι κρύβεται πίσω από τον πυρετό σου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.