Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο «βασιλιάς της νύχτας» των 80s, Πέτρος Παπαϊωάνου – Ποιος ήταν ο θρυλικός «Piero»

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Πέτρος Παπαϊωάννου, ο «βασιλιάς της νύχτας» στη Θεσσαλονίκη.  Είναι ο άνθρωπος που τη δεκαετία του ’80 στιγμάτισε με την παρουσία του τη νυχτερινή ζωή της συμπρωτεύουσας, τόσο ως ιδιοκτήτης χώρων διασκέδασης, όσο και ως DJ.

Γνωστός ως Piero, άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Παρασκευής έπειτα από ανακοπή καρδιάς.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, τόσο με την όρασή του την οποία είχε χάσει κατά 90%, όσο και οικονομικά, γεγονός που είχε αναδείξει από τον περασμένο Μάρτιο το GRTimes προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στον πολιτικό κόσμο και κυρίως στους ανθρώπους που τον αγάπησαν, τον έζησαν και συνεργάστηκαν μαζί του την περίοδο που μεσουρανούσε.

Άνθρωποι από όλα τα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι έσπευσαν ανιδιοτελώς να τον βοηθήσουν και να του προσφέρουν όσα λίγα χρειαζόταν.

Θεσσαλονίκη-Piero

Μοναδικό του αίτημα τότε, η εισαγωγή του σε ένα κοινωνικό ίδρυμα φροντίδας, καθώς η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του δεν του επέτρεπε να έχει μια εύρυθμη ζωή.

Με προσωπικές προσπάθειες της προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλικής Νάκου, ο Piero εισήχθη στις 28 Απριλίου του 2021 ως τρόφιμος στον «Άγιο Παντελεήμονα».

Λίγους μήνες μετά όμως, η καρδιά του δεν άντεξε.

Θεσσαλονίκη-Piero

Η ανακοίνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας για τον θάνατο του Πιέρο

«Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνουν με βαθιά θλίψη το θάνατο του Πέτρου Παπαϊωάννου, γνωστού ως «Πιέρο».

Ο «Πιέρο» περιθάλπτηκε στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Θεσσαλονίκης του ΚΚΠΚΜ «Ο Άγιος Παντελεήμων» από τον Απρίλιο του 2021 κατόπιν της δικής του επιθυμίας και την συμβολή όλων όσων τον αγάπησαν και υπήρξε για αυτούς αναφορά των εφηβικών και νεανικών τους χρόνων.

Όλους αυτούς τους μήνες ο Πέτρος Παπαϊωάννου απολάμβανε τη φροντίδα, τη νοσηλεία και την αγάπη των εργαζομένων και ήταν ευτυχής που διαβιούσε σε ένα νέο περιβάλλον στοργής και συντροφικής κοινωνικότητας.

Ο θάνατός του επήλθε συνεπεία αιφνίδιας καρδιοαναπνευστικής ανακοπής το απόγευμα της Παρασκευής 29.10.2021.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 31.10.2021 στις 12.30 μμ, από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων εντός του παραρτήματος «Ο Άγιος Παντελεήμων».

Την τελετή και τα έξοδα κηδείας αναλαμβάνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ποιος ήταν ο Piero – Από το “Luxemburg”, στη Λασσάνη και το σινέ Ιφιγένεια

Το πρώτο μαγαζί στο οποίο έβαλε τη δική του σφραγίδα ο θρυλικός Piero, έγινε σε έναν χώρο πίσω από το Ποσειδώνιο. Όχι πολύ μακριά από εκεί που έμενε μέχρι πρόσφατα.

“Ήταν το Luxemburg. To μεγαλύτερο κλαμπ στην Ελλάδα” ανέφερε τον περασμένο Μάρτιο στο GRTimes.

Θεσσαλονίκη-Piero

“Στη συνέχεια ακολούθησε το Tiffany’s στην Ικτίνου, και το παλιό Imperial στην οδό Λασσάνη, το οποίο ονομάστηκε για πρώτη φορά “Pieros”.

Το προσωνύμιο με το οποίο με βάφτισαν στη Μύκονο και το μετέφεραν εδώ οι δικοί μου άνθρωποι. Αυτό το μαγαζί στις αρχές της δεκαετίας του ’80 μεταφέρθηκε στον πρώην κινηματογράφο Ιφιγένεια στη συμβολή Β. Ηρακλείου με Αριστοτέλους.

Εκεί, στο ίδιο ακριβώς υπόγειο σήμερα, υπάρχει ένα άλλο γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης” είχε πει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.