Η πρώτη φωτογραφία στο ίντερνετ

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν ο Παγκόσμιος Ιστός ήταν ακόμη κάτι καινούριο, μια ομάδα κοριτσιών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας (CERN) – τον τόπο γέννησης του Παγκόσμιου Ιστού – είχαν δημιουργήσει ένα συγκρότημα και συνήθιζαν να παίζουν σε διάφορες εκδηλώσεις του οργανισμού. Το όνομα του συγκροτήματος ήταν «Les Horribles Cernettes» που μεταφράζεται ως τα «Απαίσια κορίτσια του CERN» ενώ και η θεματολογία των τραγουδιών τους σχετιζόταν με τον οργανισμό.

Μετά από μια συναυλία τους το 1992, στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ του CERN, ο Τιμ Μπερνερς Λι, (ο εφευρέτης του WWW που τότε εργαζόταν ως συνεργάτης στο CERN) ζήτησε από την Σιλβάνο ντε Τζενάρο, μέλος του συγκροτήματος, μερικές σαρωμένες φωτογραφίες από «Τα κορίτσια του CERN» για να τις δημοσιεύσει στο σύστημα πληροφοριών που είχε μόλις εφεύρει – το «World Wide Web». Η κυρία Τζενάρο αν και δεν κατανοούσε απόλυτα τι είναι το WWW, σάρωσε μερικές φωτογραφίες, οι οποίες ανέβηκαν στο διάσημο «info.cern.ch» του Τιμ.

Αυτή ήταν η εικόνα:

Αυτή η εικόνα έγινε η πρώτη που δημοσιεύθηκε ποτέ στον Ιστό

Καθώς η φήμη του συγκροτήματος μεγάλωσε, τα κορίτσια προσκλήθηκαν σε διεθνή συνέδρια Φυσικής και σε γιορτές για να τραγουδήσουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.