Η οικογένεια είναι η λύση

Όλα τα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για το σκάνδαλο παιδεραστίας, εκτός του σωστού. Η οικογένεια είναι η λύση στην πολύπλευρη κρίση που μαστίζει τη χώρα και δημιουργεί αρκετούς θύτες και χιλιάδες θύματα λεκτικής ή σωματικής κακοποίησης, οικονομικής ή/και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει την αυταπάτη -ή αυτό θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε- ότι τα νεοταξικά νέφη που υποσχέθηκε να απλώσει στους πνευματικούς αιθέρες της χώρας αποτελούν πειστική απάντηση της Πολιτείας και λύσεις στο πρόβλημα της άτακτης πνευματικής χρεοκοπίας της αποκαλούμενης ελίτ και της γενικής υποχώρησης των ηθών στην κοινωνία μας.

Οι εισαγωγές μολυσμένου αέρα από τα ορθοπολιτικά εργοστάσια των ΗΠΑ και της παρηκμασμένης Δύσης περισσότερο θα επιτείνουν τα προβλήματα παρά θα συμβάλουν στη λύση τους. Ούτε τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία θα βοηθήσουν τα νιάτα να πορευτούν με αξιοπρέπεια, πίστη και δύναμη στη ζωή τους ούτε οι ιστοσελίδες ούτε οι εξωδικαστικοί «εκτιμητές» σεξουαλικών αδικημάτων.

Ειδικά για τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής τίθενται τα μεγάλα θέματα του ποιος θα ορίζει την «ύλη», ποιοι θα είναι εκείνοι που θα τη συντάξουν, ποιοι θα τη διδάσκουν, με βάση ποια συστήματα αξιών θα γίνεται αυτό το μάθημα (των παραδοσιακών αξιών ή αυτών των παρελάσεων ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας;) κ.ά.

Αυτό που δεν εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν έχει πει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση είναι πώς θα τονώσει τον θεσμό της οικογένειας – και αυτή η τόνωση θα είναι ουσιαστική και όχι αερολογίες, σχέδια επί χάρτου κι ένα τιποτένιο χαρτζιλίκι που δεν φτάνει ούτε για τα έξοδα ενός εικοσιτετραώρου του μέσου βουλευτή.

Πάνω από τα επιδόματα, τις φοροαπαλλαγές, τα μόρια για διορισμούς, πάνω απ’ όλα είναι η ιδεολογική και πολιτική στήριξη του θεσμού της οικογένειας. Ελάχιστοι τολμούν να στηρίξουν με λόγο στιβαρό και ανυποχώρητο την παραδοσιακή ελληνική, χριστιανική οικογένεια και να ενθαρρύνουν τους νέους να δημιουργήσουν μια δική τους. Οι περισσότεροι ασκούνται στην επινόηση σοφιστειών για τη δικαιολόγηση της παρακμής…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.