ΠΟΣΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΜΠΟΡΕΙ να τρώει ένα παιδί

Είναι γνωστό πως το μοσχάρι αποτελεί πλούσια πηγή σιδήρου, γι’ αυτό και οι περισσότεροι γονείς το θεωρούν ιδιαίτερα θρεπτικό και απαραίτητο για τα παιδιά.
Πράγματι, το μοσχαρίσιο κρέας διαθέτει υψηλά ποσά σιδήρου και άλλων θρεπτικών συστατικών όπως, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνη Β12 και ψευδάργυρο, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγιή και φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περιέχει και σημαντικές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών οξέων, η πρόσληψη των οποίων θα πρέπει να περιορίζεται, αφού σχετίζονται με αύξηση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα και υψηλότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Συνεπώς, δεν είναι απαραίτητο για ένα παιδί να καταναλώνει μοσχάρι πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα, καθώς ο σίδηρος και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει μπορούν να προσληφθούν και από άλλα τρόφιμα. Σε γενικές γραμμές, η κατανάλωση άπαχου κόκκινου κρέατος και πουλερικών 2-3 φορές την εβδομάδα συνολικά, θεωρείται επαρκής για τα παιδιά, όταν εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου με ποικιλία τροφίμων από όλες τις ομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά που εμφανίζουν έλλειψη σιδήρου ή σιδηροπενική αναιμία θα πρέπει να αξιολογούνται προσεκτικά, αφού είναι πολύ πιθανό να απαιτούν ειδικούς διατροφικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή: All4mama.gr

Πηγή: https://www.fthis.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.