Πως επηρεάζουν οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου την ερωτική μας ζωή; – Οι ειδικοί δίνουν την απάντηση

Μια μελέτη του 2019 ισχυρίστηκε ότι η προτίμηση των ερωτικών ταινιών δεν υπονομεύει την ερωτική ικανοποίηση των ανδρών. Η έρευνα που διεξάχθηκε πέρυσι εντόπισε ανεπαρκή στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι οι ερωτικές ταινίες μπορεί να προκαλέσουν καθυστερημένη εκσπερμάτωση και στυτική δυσλειτουργία.

Τώρα, μια νέα μελέτη “καταδικάζει” αυτές τις παρανοήσεις, επιβεβαιώνοντας ότι η ερωτική ταινία δεν επηρεάζει αρνητικά την ερωτική ικανοποίηση ή την ψυχική ευεξία.

Δημοσιευμένη στο περιοδικό Sexual and Relationship Therapy, η μελέτη ρώτησε 252 ετεροφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες σχετικά με τη συχνότητα της διαδικτυακής τους χρήσης. Η έρευνα αξιολόγησε επίσης την ψυχική τους ευεξία, την ερωτική και σωματική ικανοποίηση, καθώς και την ερωτική στάση απέναντι στους άνδρες και τις γυναίκες.

Χωρίς έκπληξη, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 79% των ερωτηθέντων παρακολούθησαν ερωτικές ταινίες τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ το 85% σε όλη τους τη ζωή. Η μελέτη δεν βρήκε σημαντική σχέση μεταξύ της χρήσης ερωτικών ταινιών και της ψυχικής υγείας, της ερωτικής ικανοποίησης, της εικόνας του σώματος ή του ερωτισμού.

Αν και το 80% των συμμετεχόντων πίστευαν ότι ο έρωτας που απεικονίζεται στις ερωτικές ταινίες είναι είτε «μη ρεαλιστικό» είτε «σχετικώς μη ρεαλιστικό», οι ερευνητές δεν βρήκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτή η πεποίθηση είχε αντίκτυπο στη σχέση μεταξύ ερωτικών ταινιών και οποιουδήποτε από τα παραπάνω αποτελέσματα.

«Η συνέχιση της κατανόησης του διαδικτυακού ερωτικού περιεχομένου [μέσω της έρευνας] μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω πολιτιστικές συζητήσεις που εστιάζονται στη βλάβη και ενδεχομένως να συμβάλει στην υγιέστερη και πιο ικανοποιητική ερωτική ζωή», κατέληξαν οι ερευνητές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.