ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ πριν τον ύπνο για να κοιμηθείτε σαν πουλάκι

Ο ύπνος δεν θρέφει μόνο τα μωρά, αλλά και τους ενήλικες!

Είναι, πλέον, αποδεδειγμένο πως ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος συμβάλλει τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική υγεία μας. Ο άνθρωπος που συμπληρώνει τις απαραίτητες ώρες ύπνου τονώνει το ανοσοποιητικό του σύστημα και την καρδιακή του λειτουργία, ενώ μειώνει το άγχος του και ενισχύει την μνήμη του. Με λίγα λόγια, ο ύπνος είναι ένα από τα απαραίτητα εργαλεία του ανθρώπινου οργανισμού για να είναι πάντα σε φόρμα και σε εγρήγορση.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως ένας καλός ύπνος είναι πάντα το ευκολότερο πράγμα του κόσμου…. Είναι αρκετές εκείνες οι φορές που, ενώ η νύστα μας καταβάλλει, δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε συνεχόμενα και με ποιότητα. Υπεύθυνοι για την αϋπνία μας μπορεί να είναι το μυαλό μας και οι σκέψεις του, ή το στομάχι μας. Για το δεύτερο, υπάρχει άμεση λύση και σχετίζεται με τις τροφές που καταναλώνουμε πριν κοιμηθούμε! Για έναν βαθύ και συνεχόμενο ύπνο, λοιπόν, καλό είναι αποφεύγουμε κάποιες συγκεκριμένες τροφές τις βραδινές ώρες.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο mama365.gr

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.