Οι σοβαρές παθήσεις που κρύβει η δίψα


Το νερό θεωρείται το πλέον σημαντικό και αναντικατάστατο θρεπτικό συστατικό για τον άνθρωπο. Για αυτό, και όταν δεν πίνουμε όσο νερό χρειάζεται ο οργανισμός νιώθουμε άμεσα το αίσθημα της δίψας το οποίο γρήγορα πρέπει να συμπληρώσουμε πίνοντας νερό. 
Όταν νιώθουμε συχνά το αίσθημα της δίψας, τότε πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση αφού είναι σημάδι για τέσσερις σοβαρές παθήσεις του οργανισμού.
Αφυδάτωση
Η δίψα είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης. Τα συμπτώματα αυτής είναι να αισθάνεστε το στόμα σας ξηρό, να έχετε μειωμένη ούρηση, ενώ μπορεί να νιώθετε πονοκέφαλο ακόμα και να έχετε ξηροδερμία. Σε περίπτωση σοβαρής αφυδάτωσης μπορεί να παρουσιάσετε απώλεια συνείδησης.
Κακή διατροφή
Η διατροφή σας μπορεί να σχετίζεται με την δίψα. Σε περίπτωση που προτιμάτε πικάντικα ή αλμυρά φαγητά, τότε η ανάγκη σας για νερό είναι μεγαλύτερη.
Παράλληλα, ασθένειες που δημιουργούν ναυτία και διάρροια μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση, η οποία προκαλεί δίψα.
Ακόμα και ο καφές και το αλκοόλ μπορούν να σας κάνουν να διψάσετε.
Διαβήτης
Οι περισσότεροι διαβητικοί αισθάνονται έντονη δίψα, καθώς ο διαβήτης είναι μια έντονη διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος. Αλλα συμπτώματα είναι η κόπωση, η απώλεια ή αύξηση βάρους και οι συχνή ούρηση.
Παθήσεις νεφρών ή ήπατος
Τα σωματικά υγρά μπορούν να μειωθούν από την κυκλοφορία του αίματος και τους ιστούς του σώματος, εξαιτίας της ανεπάρκειας του ήπατος, του νεφρού ή της καρδιάς.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.