Μυωπία, λόγω των κομπιούτερ, θα έχει ο μισός πληθυσμός της γης μέχρι το 2050

Ο ένας στους δύο κατοίκους του πλανήτη – μέχρι το 2050 – θα έχει μυωπία, εξαιτίας της πολύωρης έκθεσης στις οθόνες των κομπιούτερ και των smartphones, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Opthalmology.
Στο αποτέλεσμα αυτό – εκτός από τους γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες – φαίνεται πρωτίστως να εμπλέκεται ο σύγχρονος τρόπος ζωής που προβλέπει πολύωρη απασχόληση των ανθρώπων μπροστά στις οθόνες, ενώ αντίθετα λίγο ή σχεδόν καθόλου χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.  
Η μελέτη που διεξήχθη από το Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Brien Holden, το Πανεπιστήμιο του New South Wales της Αυστραλίας και του Ινστιτούτου Οφθαλμολογικών Ερευνών της Σιγκαπούρης προβλέπει ότι μέχρι το 2050 θα χρειάζονται γυαλιά για μυωπία 4,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 49,8 του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ το 2010 οι μύωπες ήταν σχεδόν οι μισοί από αυτό το νούμερο δηλαδή 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι που αντιστοιχούν 28,3% του πληθυσμού. 
Μάλιστα η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που ζουν σε χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο, όπως στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και περιοχές της Ασίας έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν μυωπία μιας και ο τρόπος ζωής τους απαιτεί πολύωρη έκθεση σε οθόνες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.