Προβληματισμός στην ιατρική κοινότητα από έρευνα για τον καρκίνο

Προβληματίζουν τα στοιχεία έρευνας για τον καρκίνο που αποκαλύπτει ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής ναι μεν μπορεί να συμβάλλει στη μη εμφάνιση της νόσου, δεν είναι όμως σημαντικότερος παράγοντας.
Σύμφωνα συγκεκριμένα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Science, τα δύο τρίτα των καρκίνων δεν μπορούν να αποφευχθούν ακόμη κι αν ο ασθενής δεν έχει κάνει στη ζωή του καταχρήσεις. Και τούτο, γιατί οι καρκίνοι δημιουργούνται από τυχαία λάθη του γενετικού κώδικα τα οποία προκαλούνται έπειτα από τη διαίρεση κυττάρων.
Αυτό που ουσιαστικά αναφέρει η εν λόγω μελέτη είναι ότι οι περισσότεροι καρκίνοι προκύπτουν κατά τη διαδικασία αντιγραφής του DNA από τα κύτταρα. Στη διαδικασία φαίνεται, σύμφωνα με τους γιατρούς που εκπόνησαν τη μελέτη, ότι γίνονται πολλά λάθη, τα οποία τελικά οδηγούν σε καρκινικές μεταλλάξεις.
Οι επιστήμονες πάντως, ενθαρρύνουν πάντοτε να αποφεύγουμε τρόπους ζωής που αυξάνουν τους κινδύνους, όπως για παράδειγμα το κάπνισμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.