Ντομάτα: Τα τεράστια οφέλη για την υγεία μας που ελάχιστοι γνωρίζουν

Η ντομάτα είναι το αγαπημένο μας φρούτο, για άλλους λαχανικό περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ δίνει μόλις 22 θερμίδες.

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη της στην υγεία μας;

Προστατεύει την καρδιά:

Το λυκοπένιο, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που δίνει στην ντομάτα το κόκκινο χρώμα, έχει σημαντικά καρδιοπροστατευτικά οφέλη. Τα υψηλά επίπεδα λυκοπενίου στο αίμα συνδέονται με χαμηλότερο ποσοστό θανάτων από μεταβολικό σύνδρομο, ένα σύνολο παραγόντων κινδύνου για καρδιακή νόσο, διαβήτη και εγκεφαλικό.

Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας:

Είναι ο εύκολος τρόπος για να χάνουμε βάρος χωρίς κόπο. Κάθε φορά που ο μεταβολισμός μας είναι στα «κάτω» του ερχόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα, όπως κατακράτηση υγρών, φούσκωμα και ό,τι άλλο ανεπιθύμητο υπάρχει. Υπάρχει λύση και αυτή είναι η ντομάτα.

Βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου:

Μελέτη έδειξε ότι πάσχοντες από διαβήτη που λάμβαναν συμπληρώματα μαγειρεμένης ντομάτας επί 30 ημέρες, εμφάνισαν μείωση στη λιπιδική υπεροξείδωση, μια διαδικασία που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή ο διαβήτης διπλασιάζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφράγματος.

Βελτιώνει την όραση:

Το λυκοπένιο ωφελεί την όραση. Η ντομάτα περιέχει επίσης λουτεΐνη και β-καροτένιο, συστατικά που υποστηρίζουν την όραση και προστατεύουν από παθήσεις, όπως ο καταρράκτης και η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Μας βοηθάει να μαυρίζουμε ευκολότερα:

Η ντομάτα είναι μία από τις τροφές που λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α, μας βοηθάει, όχι μόνο να μαυρίσουμε πιο γρήγορα αλλά και να διατηρήσουμε το χρώμα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δεν πρέπει λοιπόν να λείπει από τις σαλάτες μας.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας:

Τέλος, επειδή είναι πλούσια σε Βιταμίνη C ενισχύει την αντι-γηραντική και αντι-καρκινική δράση του σώματος μας. Η συγκεκριμένη βιταμίνη κάνει την καρδιά μας να χτυπά δυνατά και σωστά, βοηθά την απορρόφηση σιδήρου από τις υπόλοιπες τροφές και αναπληρώνει σε ένα σημαντικό ποσοστό το σίδηρο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.