Δείτε τι πρέπει να κάνετε εάν κολλήσει κόκκαλο από ψάρι στο λαιμό σας

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο τη στιγμή που απολαμβάνετε ένα νόστιμο φαγητό, από το να ανακαλύψετε ξαφνικά ότι ένα ψαροκόκαλο έχει κολλήσει στο λαιμό σας.

Υπάρχουν μερικές απλές πρώτες κινήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ανακουφίσετε τον ερεθισμό του λαιμού και τον πόνο που προκαλείται αν σας κάτσει κόκαλο από ψάρι στον λαιμό. Θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτές τις θεραπείες μόλις το κόκαλο κολλήσει και, αν καμία από αυτές δεν λύσει το πρόβλημα, τότε πρέπει να πάτε στο γιατρό.

Βήχας

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι ο βήχας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο βαρύς βήχας μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του κολλημένου οστού.

Ζεστό αλατόνερο

Εάν ο βήχας δεν λειτουργεί, πρέπει σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό, να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι και στη συνέχεια να το πιείτε. Εάν το κόκαλο του ψαριού είναι αρκετά μικρό, λογικά θα απομακρυνθεί από το αλμυρό νερό και θα φτάσει στο στομάχι σας.

Ζεστό ελαιόλαδο

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να μαλακώσετε το κόκαλο από ψάρι που είναι κολλημένο στον λαιμό. Σε λίγο νερό, βράστε μια χούφτα ελιές. Βάλτε το νερό αυτό σε ένα ποτήρι και πιείτε το όσο είναι ζεστό (προσέξτε μην καείτε φυσικά!), ώστε το οστό να μαλακώσει και να περάσει όλο τον οισοφάγο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να πιείτε λίγο ζεστό ελαιόλαδο για να δημιουργήσετε λίπανση.

Μπανάνα

Πάρτε ένα κομμάτι μπανάνας και κρατήστε το στο στόμα σας για λίγα λεπτά έως ότου “μουλιάσει”. Μην το μασήσετε όμως! Μόλις το κομμάτι της μπανάνας είναι αρκετά υγρό, σιγά-σιγά καταπιείτε το. Η κολλώδης επιφάνεια της μπανάνας μπορεί να “πιάσει” το κόκαλο από ψάρι και να το παρασύρει εύκολα στο στομάχι.

Πότε να δείτε έναν γιατρό

Εάν οι παραπάνω θεραπείες αποτύχουν και η κατάστασή σας συνοδεύεται από τα ακόλουθα συμπτώματα, θα πρέπει να ζητήσετε άμεση βοήθεια από γιατρό:

  • Πόνος κατά την κατάποση ή ακόμα και πονόλαιμος με αιματηρό έμετο
  • Δυσκολία στην αναπνοή ή αναπνοή που συνοδεύεται από βήχα, ή πνιγμό
  • Πόνος στο στήθος και την κοιλιά
  • Πυρετός

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.