Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που απελευθερώνονται οι σκλάβες του σεξ ενός ολόκληρου στρατού

Ένα βίντεο- ντοκουμέντο δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα. Γυναίκες από την Κορέα που εξαναγκάστηκαν να ζήσουν σαν σκλάβες του σεξ στα χέρια των Ιαπώνων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου φαίνονται στο βίντεο να απελευθερώνονται από τα πολυετή δεσμά τους.
Το βίντεο εντοπίστηκε από ερευνητές, κατόπιν επίπονης, διετούς αναζήτησης στα αρχεία, με στόχο να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αποδείξεις για τις γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν ως σκλάβες του σεξ, κατά τη διάρκεια του πολέμου. Το βίντεο που ήρθε στο φως είναι τραβηγμένο το 1944.
Η κακοποίηση γυναικών και ο εξαναγκασμός τους στο να γίνουν σκλάβες του σεξ αποτελεί για χρόνια ένα ζήτημα τριβής ανάμεσα στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Εκτιμάται πως κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου περισσότερες από 200.000 γυναίκες εξαναγκάστηκαν σε σεξουαλική δουλεία.
Δείτε το βίντεο:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.