Κουτσούμπας: Τον κάλπικο προοδευτισμό του ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίζει και το ακροδεξιό ιερατείο της ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Το άρθρο 86 για την ευθύνη των υπουργών βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο κ. Κουτσούμπας κατέκρινε τη συμφωνία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη διατήρηση του άρθρου κάνοντας πάντως λόγο για αναμενόμενη στάση από τη ΝΔ καθώς εκφράζει -όπως είπε- το συντηρητικό κατεστημένο.

“Όμως, από πού και ως πού είναι προοδευτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ την στιγμή που δεν προτάσσει τον πλήρη διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας; Τον κάλπικο προοδευτισμό του τον στηρίζει και το ακροδεξιό ιερατείο της ΝΔ δίνοντας την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγεί ευκολότερα τις μάζες. Από πού και ως πού είναι προοδευτική η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όταν φτάνει στο σημείο να ξεπατικώνει το γερμανικό σύστημα για τις υπηρεσιακές κυβερνήσεις» είπε.

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθειά του να εμφανιστεί ως υπερασπιστής του κοινωνικού κράτους. “Πώς μπορείτε να το λέτε αυτό όταν είναι ακόμα νωπές οι υπογραφές σας στο τρίτο μνημόνιο που τσάκισαν τα λαϊκά εισοδήματα και το απεργιακό δικαίωμα. Είναι πρόκληση» είπε.

Καταλήγοντας ο κ. Κουτσούμπας εστίασε στις προτάσεις του ΚΚΕ οι οποίες απορρίφθηκαν και συγκεκριμένα την απαγόρευση εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, την απαγόρευση παραχώρηση βάσεων και άλλων διευκολύνσεων, την απαγόρευση διέλευσης ή και κατασκευής πυρηνικών, τη διεύρυνση κοινωνικών δικαιωμάτων όπως απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων, της απεργίας, της συνδικαλιστικής έκφρασης των μελών ενόπλων δυνάμεων και της καθολικής δημόσιας παιδείας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.