Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Σε ποιον πολιτικό αρχηγό θα έδιναν οι πολίτες δεύτερη ευκαιρία

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα συγκεντρώνει ποσοστό 32%, έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην 3η θέση το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 10,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% και η Ελληνική Λύση με 3,5%. Οριακά κάτω από το 3% βρίσκεται το ΜέΡΑ25, με 2,5%.

Δημοσκόπηση Pulse πρόθεση ψήφου

Δημοσκόπηση Pulse πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Δημοσκόπηση Pulse παράσταση νίκης

 

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας

Αναφορικά με τις προτιμήσεις των πολιτών για αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, τα ποσοστά παραμένουν μοιρασμένα. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31% για αυτοδύναμη κυβέρνηση και 42% για κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστά 12% και 30% αντίστοιχα. Ένα 9% θέλει «μεγάλο συνασπισμό» με τη συμμετοχή των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλου κόμματος.

Δημοσκόπηση Pulse επόμενη κυβέρνηση

 

 

Δημοσκόπηση: Ποιον πολιτικό αρχηγό προτιμούν οι κεντρώοι

Αναφορικά με το «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», το 38% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 27% επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 30% απαντά «κανένας».

Δημοσκόπηση Pulse καταλληλότερος πρωθυπουργός

 

Στο ερώτημα σε ποιον πολιτικό αρχηγό θα έδιναν οι πολίτες δεύτερη ευκαιρία για να κυβερνήσει, το 39% απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 32% προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσκόπηση Pulse Μητσοτάκης Τσίπρας 2η Ευκαιρία Δημοσκόπηση Pulse Μητσοτάκης Τσίπρας 2η Ευκαιρία

 

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο σε ποσοστό 29% (ίδιο ποσοστό και την προηγούμενη μέτρηση τον Σεπτέμβριο), σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει ποσοστό 22% (από 23%) και τον Νίκο Ανδρουλάκη 16% (από 17% ).

Δημοσκόπηση Pulse Πολιτικός Αρχηγός Κεντρώοι Δημοσκόπηση Pulse Πολιτικός Αρχηγός Κεντρώοι

Δημοσκόπηση Pulse: Η ταυτότητα της έρευνας

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα από 19 έως 23 Ιανουαρίου, σε δείγμα 1.205 πολιτών, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ληφθεί υπόψιν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και ανακοινώσεις στο πολιτκό, κοινωνικό και οικονομικό πεδίο.

Δημοσκόπηση Pulse ταυτότητα έρευνας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.