Πόσο πωλούνται οι βίλες με… ονοματεπώνυμο στην Ελλάδα

Πόσο πωλούνται οι βίλες με… ονοματεπώνυμο στην Ελλάδα

Μια νέα μορφή επένδυσης σε τοποθεσίες και εγκαταστάσεις που επαναπροσδιορίζουν τον όρο πολυτελείς διακοπές

Βίλες με πισίνα κάτω από μεγάλα ξενοδοχειακά brands που πέραν των πεντάστερων υπηρεσιών, προσφέρουν παράλληλα στους ιδιοκτήτες τους ετήσιες αποδόσεις πάνω από 4%, από την στιγμή που θα διατίθενται σε επισκέπτες, μέσω των resorts, για συγκεκριμένες περιόδους μέσα στο χρόνο.

«Ενας αυξανόμενος αριθμός ξενοδοχείων και resorts προσφέρουν πλέον διαμερίσματα ή βίλλες προς πώληση, δίνοντας στους δυνητικούς αγοραστές την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ιδιοκτησία εντός των ξενοδοχειακών τους εγκαταστάσεων.

Αυτού του είδους οι ιδιοκτησίες, που χρησιμοποιούνται συνήθως μόνο για διακοπές, μπορεί να αποτελέσουν ταυτόχρονα και μία επενδυτική επιλογή, κατόπιν σχετικής μισθωτικής συμφωνίας των resorts με τους ιδιοκτήτες, με εγγυημένη απόδοση στην επένδυση για συγκεκριμένη χρονική περίοδο», αναφέρει στην τελευταία της σχετική ανάλυση η γνωστή εταιρεία συμβούλων ακινήτων Algean Property, με αναφορές για τη συγκεκριμένη αγορά σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

«Οι ιδιοκτησίες αυτές έχουν το πλεονέκτημα της επαγγελματικής διαχείρισης και των υπηρεσιών που προσφέρονται από τα ίδια τα resorts, ενώ, ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες τους περνούν μερικές εβδομάδες διακοπών στη δική τους, β’ κατοικία.

Επιπλέον, με το δεδομένο ότι η πανδημία έχει αλλάξει τις εργασιακές συνήθειες δίνοντας την επιλογή της τηλε-εργασίας, οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ένα ολοκαίνουργιο …γραφείο σε ένα άλλο μέρος του κόσμου».

Ενδεικτικά στο Aman Resort στο Πόρτο Χέλι, όπου οι κατοικίες σχεδιάζονται από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ed Tuttle, υπάρχουν δύο τύποι βιλλών, αυτές που προσαρμόζονται ανάλογα με τις επιλογές του ιδιοκτήτη, δύο έως 6 υπνοδωματίων, και οι ‘’στάνταρντ’’ με ένα ή δύο υπνοδωμάτια.

Στην πρώτη περίπτωση, οι τιμές προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη ωστόσο είναι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ αν ληφθεί υπόψη ότι το μέγεθος της κατοικίας είναι από 340 τ.μ. έως 1.200 τ.μ.. Στις πιο ‘’στάνταρντ’’ κατοικίες το μέγεθος κυμαίνεται από 90 έως 340 τ.μ., οι τιμές από 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ η απόδοση είναι στο 5% για πέντε χρόνια με περιορισμένη χρήση της κατοικίας από τον ιδιοκτήτη έξι εβδομάδων κάθε χρόνο.

Περισσότερες επενδυτικές επιλογές δίνει το Costa Navarino, με τέσσερις διαφορετικές διαβαθμίσεις ανάλογα με το μέγεθος και το σημείο που θα επιλέξει ο δυνητικός αγοραστής.

Η διάρκεια μισθωτικής συμφωνίας είναι 18ετής, με εγγυημένη απόδοση 4% για την πρώτη πενταετία.

Για τα επόμενα 13 χρόνια, το μισθωτικό εισόδημα κατανέμεται ισομερώς μεταξύ ιδιοκτήτη και διαχειριστή, ενώ ο ιδιοκτήτης επιλέγει να χρησιμοποιεί το ακίνητο 4 εβδομάδες το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων και δύο εβδομάδων το καλοκαίρι ή οκτώ εβδομάδες, χωρίς την καλοκαιρινή περίοδο.

Στην πρώτη επενδυτική επιλογή των ‘’The Residences at Westin Resort’’, οι κατοικίες, δύο υπνοδωματίων είναι 120 τ.μ. με τιμές που ξεκινούν από τα 550 χιλ. ευρώ, ενώ η δεύτερη επιλογή για τις ‘’The Villas in Rolling Greens’’ είναι 3-4 υπνοδωματίων με επιφάνεια από τα 235 τ.μ. έως 295 τ.μ. και τιμές που ξεκινούν από 1,2 εκατ. ευρώ.

Ένα πιο ακριβό επενδυτικό προϊόν με τιμές που ξεκινούν από 2,65 εκατ. ευρώ είναι οι ‘’The Villas in Olive Grove’’ στους ελαιώνες του συγκροτήματος με πέντε υπνοδωμάτια και επιφάνεια από τα 330 έως τα 500 τ.μ., ενώ πάνω στη θάλασσα (‘’The Villas in Sea Dunes’’), 6- 7 υπνοδωματίων επιφάνειας 430- 1.400 τ.μ. οι τιμές είναι οι υψηλότερες ξεκινώντας από τα 4,7 εκατ. ευρώ.

Με τιμές που ξεκινούν από το 1 εκατ. ευρώ πωλούνται οι πολυτελείς βίλλες στο πρώτο One & Only στην Ελλάδα, στο One & Only Kea Resort που πρόκειται να λειτουργήσει, λόγω κορωνοϊού, το 2022 αντί του 2021. Αυτή την στιγμή υπάρχουν τρείς τύποι πολυτελών κατοικιών που διατίθενται σε ενδιαφερόμενους αγοραστές, οι οποίοι θα έχουν 4% καθαρή απόδοση στην επένδυσή τους για οκτώ χρόνια.

Oι μικρότερες βίλλες είναι 107 τ.μ. και διαθέτουν ένα υπνοδωμάτιο, οι βίλλες των δύο υπνοδωματίων έχουν επιφάνεια 283 τ.μ. και των τριών υπνοδωματίων 400 τ.μ..

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.