Ψάχνουν σύμβουλο και δίνουν 46 εκατομμύρια ευρώ! – Θα διαχειριστεί τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού, αναζητά σύμβουλο ο οποίος θα αναλάβει τα έργα υποδομής, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικής αξίας 13 δισ. ευρώ.

Προφανώς λοιπόν και δεν θα χρησιμοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αρχικά επιχειρήθηκε να γίνει.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως η σύμβαση, που έχει αρχικό προϋπολογισμό 46.500.000 ευρώ, έχει διάρκεια τεσσάρων ετών και εκτιμάται ότι θα προσελκύσει όλες τις μεγάλες συμβουλευτικές εταιρίες της αγοράς.

Αντικείμενο του αναδόχου θα είναι η παροχή -υποστηρικτικών προς τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών- υπηρεσιών, με στόχο την ταχύτερη ωρίμανση και την υλοποίηση των έργων. Κι αυτό δεδομένου ότι απαιτείται να απορροφηθούν πολύ γρήγορα τα κονδύλια που θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε., αλλά και από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Η λίστα των μεγάλων έργων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας, το βόρειο τμήμα του Ε65 και τη νέα Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν διασφαλιστεί πόροι 2 δισ. για 12 μεγάλα projects.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.