Ο Δημήτρης Κουτσομύτης ήταν εμπνευστής της ιδέας του River Party και τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Νεστόριο της Καστοριάς.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νεστόριο και από μικρός είχε μεγάλη αγάπη για την μουσική. Το 1978 μαζί με φίλους του από το Νεστόριο, ξεκίνησαν τον θεσμό, ο οποίος με τα χρόνια οργανώθηκε περισσότερο και ενέπνευσε την διοργάνωση αντίστοιχων δράσεων σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σε ηλικία 33 χρονών, μετανάστευσε στην Νορβηγία για να ασχοληθεί με την γούνα, αλλά στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη φωτογραφία.

Ο δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, αναφέρει για το θάνατο του Δημήτρη Κουτσομύτη: «Έφυγε άδικα και πρόωρα ένας ακόμη νέος άνθρωπος, ένας δικός μας άνθρωπος. Ο φίλος όλων, ο συμπατριώτης, ο δημιουργικός άνθρωπος, αυτός που πριν πολλά χρόνια πρωτοστάτησε στην διοργάνωση του River Party με τη μορφή που γνωρίζουμε και βιώσαμε τόσα χρόνια. Είναι απώλεια για το Νεστόριο και την Καστοριά. Το ήρεμο, φιλικό, ευγενικό και χαμογελαστό πρόσωπο του, θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όσων τον γνώρισαν Καλό ταξίδι Δημήτρη!».