Μίλτος Τεντόγλου: Ξανά στην κορυφή του κόσμου – «Χρυσός» και στο Παγκόσμιο της Γλασκώβης

Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή του ο Μίλτος Τεντόγλου με τη νίκη του στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου

Το άλμα στα 8 μέτρα και 19 εκατοστά δίνει στον Μίλτο Τεντόγλου το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκόβη. Δεν ήταν το μεγαλύτερο του, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής πήδηξε στα 8 μέτρα και 22 εκατοστά.

Την ίδια επίδοση πέτυχε ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι και η πρωτιά κρίθηκε στο επόμενο καλύτερο άλμα. Και εκεί ο Τεντόγλου ξεπέρασε τον 19χρονο ανταγωνιστή του.

Αγγαρεία ή όχι, αυτό ήταν το εντέκατο μετάλλιο για τον Μίλτο Τεντόγλου σε έξι χρόνια. Από το χρυσό του 2018 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο μέχρι σήμερα, με κορυφαία στιγμή την πρώτη θέση του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Μία καριέρα γεμάτη διακρίσεις, χωρίς καν να έχει φτάσει στο μέσο της.

Απολογισμός, για τον Έλληνα πρωταθλητή; Δέκα χρυσά και ένα ασημένιο σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει σύντομα το άλμα εις μήκος, παρά τα λεγόμενα του. Με την Ολυμπιάδα να φτάνει στο τέλος της, ο 26χρονος πρωταθλητής έχει μπροστά του την πρόκληση του Παρισίου.

Για να ανέβει ξανά στο ψηλότερο σκαλί και να πανηγυρίσει άλλο ένα χρυσό μετάλλιο, υπό την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.