Μουντιάλ 2022: Πρωταθλήτρια κόσμου η Αργεντινή – Νίκησε 4-2 τη Γαλλία στα πέναλτι

Είχε τα πάντα, λοιπόν ο τελικός του Μουντιάλ. Ακόμα και τον διάδοχο του Μέσι, τον Εμπεπέ. Αυτός τουλάχιστον δεν χρειάζεται να περιμένει για να πάρει την κούπα. Το έχει κάνει ήδη στα 19 του χρόνια στη Ρωσία. Το ερώτημα είναι… πόσες θα πάρει. Ο αγώνας με την Αργεντινή μπορεί για τους Γάλλος να μην είχε ευτυχή κατάληξη, αλλά μπορείς να το πεις και… τρέιλερ για αυτά που έρχονται!

Η «αρρώστια» των 36 χρόνων χωρίς παγκόσμιο τίτλων ήταν φανερή στο ξεκίνημα του ματς με τους «μουτσάτσος» να τα δίνουν όλα. Η φρεσκάδα τοιυ Μέσι, τα απίστευτα πράγματα που έκανε ο Ντι Μαρία (κέρδισε το αυστηρό πέναλτι από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ και σημείωσε το δεύτερο!) έδειξαν ότι το ματς θα ήταν… περίπατος. Στο 36′ είχαν ήδη σημειώσει δύο γκολ χωρίς όχι μόνο να μην έχουν δεχτεί γκολ αλλά το αντίθετο να μην έχουν κάνει σουτ. Όχι τελική, αλλά απλό σουτ!

Στα πέναλτι κρίθηκε ο συγκλονιστικός τελικός του Μουντιάλ 2022, με νικήτρια την Αργεντινή έναντι της Γαλλίας.

Η παράταση

Ο Μπαπέ έκανε το 3-3 με επιτυχημένη εκτέλεση πέναλτι, λίγο πριν λήξει και το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, φέρνοντας στα ίσα τον αγώνα γι’ άλλη μια φορά.

Νωρίτερα, στο 109′ ο Μέσι είχε κάνει το 3-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο του κανονικού αγώνα, εξελίχθηκε ένα θρίλερ καθώς η Γαλλία κατάφερε να ισοφαρίσει την Αργεντινή με δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό, κάνοντας το 2-2 λίγο πριν από την λήξη του αγώνα.

Η Γαλλία μείωσε σε 2-1 στο 79′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαπέ και ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης έγραψε το 2-2, βάζοντας «φωτιά» στον τελικό.

Το πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με την Αργεντινή να προηγείται 2-0 της Γαλλίας στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ 2022.

Η Αργεντινή προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μέσι στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο 36ο λεπτό, μία καταπληκτική συνεργασία των παικτών της Αργεντινής σε αντεπίθεση με τη συμμετοχή των Ρομέρο, Μέσι, Άλβαρες και Μακ Άλιστερ έφερε το εξαιρετικό στρώσιμο του τελευταίου στον Ντι Μαρία, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Γιορίς και έκανε το 2-0.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μάλιστα, βούρκωσε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών.

Argentina v France, FIFA World Cup 2022 Final, December 18, Lusail Stadium [Sorin Furcoi/Al Jazeera]

Argentina celebrate becoming 2022 FIFA World Cup champions. [Sorin Furcoi/Al Jazeera]

Argentina v France, FIFA World Cup 2022 Final, December 18, Lusail Stadium [Sorin Furcoi/Al Jazeera]

Saddened France fans

Ibrahima Konate

Argentina celebrations

Argentina celebrations

French players console each other after their loss

Argentina

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.