Εστίαση: Η πιθανότερη ημερομηνία για άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους

Μήνας επανεκκίνησης οικονομικών δραστηριοτήτων στη χώρα θα είναι όπως φαίνεται ο Απρίλιος. Το στίγμα των προθέσεων του κυβερνητικού επιτελείου έδωσε το πρωί ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ο οποίος, αναφερόμενος στα self test, έκανε λόγο για συμπληρωματική στρατηγική που θα εφαρμοστεί από αρχές Απριλίου προκειμένου να υπάρξει ένα ελεγχόμενο άνοιγμα αγοράς, κοινωνίας και εκπαίδευσης. Όπως είπε μιλώντας στο MEGΑ, ο στόχος είναι στις αρχές Απριλίου να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα, ξεκινώντας με το λιανεμπόριο και τα σχολεία, ενώ στα μέσα του μήνα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ανεβάσει ρολά η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους.

Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης περιλαμβάνεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, που όπως έγραφε από χθες το enikos.gr, έχει “κλειδώσει” για τις 5 Απριλίου. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων την Παρασκευή, με τους ειδικούς να τάσσονται υπέρ της επαναλειτουργίας των μικρών καταστημάτων και όχι των μεγάλων εμπορικών κέντρων, όπου θα ήταν πιθανότερο να επικρατήσει συνωστισμός. Στο πλαίσιο αυτό, οι λοιμωξιολόγοι φέρονται να δίνουν το “πράσινο φως” ώστε να επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο προκειμένου οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους, με το σκεπτικό ότι ήδη οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται αυτή τη στιγμή για την μετάβαση στα κομμωτήρια. Συνεπώς, η επόμενη Δευτέρα είναι η πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου, εφόσον όλα πάνε καλά επιδημιολογικά.

Στη συνέχεια, αναμένεται να επιχειρηθεί ένα δειλό άνοιγμα της εστίασης, αρχικά στους εξωτερικούς χώρους των καφέ και των εστιατορίων, με αποστάσεις και αυστηρή τήρηση των μέτρων. Η επανεκκίνηση του κλάδου της εστίασης τοποθετείται χρονικά πιθανότατα μεταξύ 15 και 20 Απριλίου, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.