Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί

Διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η ΝΔ σε πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview στο διάστημα 17 με Μαρτίου για τη “Βεργίνα Τηλεόραση”. Σύμφωνα με τα ευρήματα της, στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;», η ΝΔ συγκεντρώνει 37% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην 3η θέση με 6,5%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,3% και το MέΡΑ25 με 3,5%. Το «Άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 8,3%, οι «αναποφάσιστοι» είναι στο 12,1%, ενώ το «άκυρο/λευκό/δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» είναι στο 1,2%.

Στο ερώτημα ανάμεσα σε «Τσίπρα και Μητσοτάκη ποιον από τους δύο θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», το 24% απαντά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το 51% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 25% απαντά «κανέναν από τους δύο».

Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των πολιτών φαίνεται πως η διαμάχη με την Τουρκία και η στήριξη στις ένοπλες δυνάμεις δίνουν την πρωτιά (7,6%) για την αποτελεσματικότητά του στο Νίκο Παναγιωτόπουλο με τον υπουργό ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη να ακολουθεί (7,3%) και στην τρίτη θέση να βρίσκονται ο Β. Κικίλιας και ο Κ. Πιερρακάκης με 7,2%.

Ακολουθούν ο Μ. Βορίδης (6,5%), ο Χ. Σταϊκούρας (6,3%), ο Χ. Θεοχάρης (6%) και τελευταίοι στην αξιολόγηση των ερωτηθέντων ο Μ. Χρυσοχοϊδης (5%) και η Ν. Κεραμέως (4,9%).

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.