Το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία και τη Συρία να σταματήσουν τις επιθέσεις έναντι της Τουρκίας… για να συνεχίσει ανενόχλητη την εισβολή!

Οι Σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ κάλεσαν τη Ρωσία και το καθεστώς Άσσαντ “να σταματήσουν τις αδιάκριτες επιθέσεις και αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, και ειδικά αυτούς κατά αμάχων”, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην Τουρκία και προσφέροντας πρακτική υποστήριξη στο μέλος της Συμμαχίας, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ. Έκανε μάλιστα λόγο για χρήση ιπτάμενων ραντάρ AWACS για την εναέρια επιτήρηση της περιοχής.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Τύπο στις Βρυξέλλες, μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (29 Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των Κρατών Μελών του ΝΑΤΟ) που συγκλήθηκε μετά από αίτημα της Τουρκίας για συζήτηση επί του άρθρου 4 της συμμαχίας, ο Γενς Στόλτεμπεργκ κάλεσε τη Ρωσία και το καθεστώς Άσσαντ “να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, τερματίζοντας τις επιθέσεις κατά αμάχων” και σημείωσε ότι οι σύμμαχοι εξετάζουν διαρκώς με ποιον τρόπο μπορούν να υποστηρίξουν την Τουρκία στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ζήτησε δε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να υποστηρίξουν την προσπάθεια ειρήνευσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ακόμα ότι οι Σύμμαχοι μετέφεραν τα συλλυπητήριά τους στην Τουρκία για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Πηγή: ΚΥΠΕ sigmalive.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.