Μπράβο στους ρουμάνους! Άνοιξαν πυρ εναντίον των τούρκων χωρίς δεύτερη κουβέντα!

Τούρκοι στρατιώτες από φυλάκιο που βρίσκεται στα Κόκκινα, στη βορειοδυτική Κύπρο, πυροβόλησαν κατά ελληνοκυπριακού αλιευτικού σκάφους, το οποίο ψάρευε στην περιοχή.

Το ανησυχητικό περιστατικό σημειώθηκε χθες στις 7 το απόγευμα εντός του θύλακα των Κόκκινων. Και επειδή τα χούγια δεν βγαίνουν εύκολα, οι Τούρκοι πέραν της Κυπριακής ΑΟΖ, έχουν επεκτείνει τα πλοκάμια τους και στην ρουμανική αποκλειστική οικονομική ζώνη, στη Μαύρη Θάλασσα, όπου σήμερα «την πάτησαν»!

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Ρουμανική Ακτοφυλακή άνοιξε πυρ εναντίον Τούρκων ψαράδων με πλαστικές και κανονικές σφαίρες, με τους Ρουμάνους να κατηγορούν τους Τούρκους ότι ψάρευαν παράνομα εντός της δικής τους ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα.

Φυσικά, η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται ότι το αλιευτικό σκάφος απλώς… διερχόταν από την περιοχή. Το περιστατικό καταγράφηκε ανατολικά της Κοστάντζας και αφορούσε το αλιευτικό σκάφος «Ostik Senol», το οποίο δεν σταμάτησε όταν η ρουμανική Ακτοφυλακή το διέταξε να σταματήσει.

Όσον αφορά το περιστατικό στην Κύπρο, επίσημη ενημέρωση μέχρι και χθες νωρίς το βράδυ δεν υπήρχε, με τις πληροφορίες να παραμένουν συγκεχυμένες.

Πάντως, από την πλευρά της Αστυνομίας το περιστατικό επιβεβαιώνεται, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ψαράδες είναι ασφαλείς. Πρόκειται για βάρκα ελληνοκυπριακών συμφερόντων και το πλήρωμα είναι αιγυπτιακής καταγωγής.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως όταν ο κατοχικός στρατός έριξε πυροβολισμούς, το πλοιάριο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμανάκι του Πωμού, ενώ η βάρκα είχε αναχωρήσει από το λιμανάκι της Χρυσοσούς.

Το γεγονός, όμως, ότι οι Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν κατά του αλιευτικού, με κίνδυνο να τραυματιστεί ή να σκοτωθεί κάποιος από τους ψαράδες, δείχνει την πρόθεση της Άγκυρας να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή, προβάλλοντας αξιώσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Θυμίζει δε το περιστατικό αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή των Ιμίων, όπου σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλούν ελληνικά αλιευτικά, καλώντας να αποχωρήσουν από την περιοχή και συχνά πυκνά κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς μπροστά τους. Οι Έλληνες αλιείς έχουν μάλιστα αναρτήσει και βίντεο με τους Τούρκους να βγάζουν πιστόλια και να πυροβολούν προς το μέρος τους. Μην ξεχνάμε άλλωστε τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακτοφυλακίδα πριν από μερικά χρόνια, σε μία προσπάθεια της Άγκυρας να υπερασπιστεί την άποψη περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.

Πηγη: newsbreak.gr 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.