Αντίδραση Πούτιν στις δηλώσεις Ερντογάν για αποστολή στρατού στη Λιβύη

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μόσχας στην πρόθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στείλει στρατό στη Λιβύη.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι εξωτερικές παρεμβάσεις δεν θα βοηθήσουν στην επίλυση της κατάστασης στη Λιβύη, αλλά οι προσπάθειες για τη διευκόλυνση αναζήτησης λύσης είναι ευπρόσδεκτες.

«Όσο για την κατάσταση στη Λιβύη, σίγουρα προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Και εμείς ανησυχούμε. Επανειλημμένως έχουμε πει ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση της Λιβύης το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να τερματιστεί η αιματοχυσία, είπε ο εκπρόσωπος του Πούτιν.

Σχολιάζοντας τα σχέδια του Ερντογάν, τόνισε: «Πιστεύουμε ότι η ξένη παρέμβαση δύσκολα θα συμβάλλει στην επίλυση της κατάστασης, αλλά όλες οι ενέργειες που διευκολύνουν τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης και βοηθούν στην εξεύρεση λύσης είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Η Ρωσία μπορεί να καλωσορίσει μόνο τις διεθνείς προσπάθειες».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν το Κρεμλίνο είχε πληροφορίες για την παρουσία Ρώσων μισθοφόρων στη Λιβύη, ο Πεσκόφ σημείωσε : «Στην πραγματικότητα, η Λιβύη έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για μισθοφόρους από διάφορες χώρες, καθώς και για τρομοκράτες».

«Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των γνωστών ενεργειών ορισμένων γνωστών χωρών, οι οποίες αποσκοπούσαν στην καταστροφή του κράτους της Λιβύης», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, «πολίτες διαφορετικών χωρών δρουν ως μισθοφόροι σε διάφορα μέρη του κόσμου» και είναι αδύνατο για μια χώρα να ελέγξει την κίνηση όλων των πολιτών της. Σημείωσε ότι πολλοί άνθρωποι από τη Ρωσία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, βρίσκονταν σε φυλακές που ελέγχονταν από τους Κούρδους στη Συρία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.