Πρωτοφανές θράσος από τον Τούρκο πρωθυπουργό της Τρίπολης Σαράτζ – Επιτέθηκε στον Δένδια

Στα «μνημόνια» με την Τουρκία και στη στάση της κυβέρνησής του αναφέρεται σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera o τουρκικής καταγωγής επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης Φαγιέζ Αλ Σαράτζ.

«Είμαστε μια κυρίαρχη κυβέρνηση, έχουμε δικαίωμα να αμυνθούμε», δηλώνει σε απόσπασμα τηλεοπτικής συνέντευξης που η ιταλική εφημερίδα ανήρτησε στην διαδικτυακή της πύλη την Κυριακή το απόγευμα.

«Αν η Ελλάδα ή η Ιταλία έχουν ενστάσεις σχετικά με το μνημόνιό μας με τον Ερντογάν, το οποίο αφορά τα χωρικά ύδατα, μπορούν να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια», συνεχίζει.

«Εσείς οι Ιταλοί τι περιμένετε; Να παραμείνουμε παθητικοί, ενώ αυτοί που μας επιτίθενται καταστρέφουν την πρωτεύουσά μας, δολοφονούν άμαχο πληθυσμό και βομβαρδίζουν τα σπίτια μας;», ρωτά παράλληλα ο Αλ Σάρατζ αναφερόμενος στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) που πρόσκειται στη νόμιμα εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα «ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ θεωρεί ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, αλλά εκτιμά ότι δεν διαφαίνονται, ακόμη, ουσιαστικά αποτελέσματα».

Τέλος, «χρησιμοποιεί σκληρά λόγια κατά της Ελλάδας, η οποία έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών της να συνομιλήσει με την κυβέρνησης της Βεγγάζης και του Τομπρούκ, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί από την διεθνή κοινότητα, ενώ ο Χάφταρ διατάσσει την κατάσχεση τουρκικού πλοίου απέναντι από την πόλη Ντέρνα».

Να σημειωθεί ότι η Βουλή της Λιβύης, που ελέγχει τη Βεγγάζη, είναι νόμιμα εκλεγμένη, ενώ η κυβέρνηση του Σαράτζ είναι ανυπόστατη, διότι δεν έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Ωστόσο, αυτός ο τουρκόφιλος ισλαμικός θίασος του Σαράτζ αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ ως κυβέρνηση της χώρας.

Είναι η μοναδική κυβέρνηση τζιχαντιστών με διεθνή αναγνώριση, μην ξεχάσουμε να συγχαρούμε τον ΟΗΕ για αυτή του την επιτυχία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.