Η ΙΕΑ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΣΦΙΓΓΕΙ νωρίτερα η αγορά πετρελαίου το 2019

Η παγκόσμια αγορά αργού θα μπορούσε να περάσει σε έλλειμμα νωρίτερα από ότι αναμενόταν, χάρη στη συμφωνία μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ με τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, καθώς και της απόφασης του Καναδά να περικόψει την τροφοδοσία του, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

Η ΙΕΑ διατηρεί σταθερή την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη της ζήτησης αργού, στα 1,4 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα (bpd) το 2019. Αναμένει ανάπτυξη ύψους 1,3 εκατ. bpd φέτος.

Η αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία λόγω της σινοαμερικανικής εμπορικής διαμάχης θα μπορούσε να υπονομεύσει την κατανάλωση πετρελαίου την επόμενη χρονιά.

«Για το 2019, η προοπτική όσον αφορά την ανάπτυξη της ζήτησης παραμένει στα 1,4 εκατ. βαρέλια, αν και οι τιμές του αργού έχουν υποχωρήσει αρκετά από το peak των αρχών Οκτωβρίου», τονίζει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα με τη Ρωσία, το Ομάν και άλλους παραγωγούς να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Ιανουάριο, με στόχο να αποφευχθεί η αύξηση των αποθεμάτων –και συνεπώς η πτώση των τιμών.

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.