Η πιο εντυπωσιακή πρωθυπουργός στον κόσμο – Είναι μόλις 34 χρόνων

Μια 34χρονη επέλεξαν οι Σοσιαλδημοκράτες της Φινλανδίας που ηγούνται της πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού, για να γίνει η νέα πρωθυπουργός της χώρας, μετά την παραίτηση του Άντι Ρίνε, πριν από μερικές ημέρες.

Η Σάνα Μάριν, μέχρι σήμερα υπουργός Μεταφορών, η οποία θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα, την ερχόμενη εβδομάδα, θα είναι η νεότερη πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Φινλανδία.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της, η 34χρονη θα γίνει η νεαρότερη πρωθυπουργός στον κόσμο. Ακολουθεί ο 35χρονος πρωθυπουργός της Ουκρανίας Oleksiy Honcharuk και η 39χρονη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη» τόνισε η Marin στους δημοσιογράφους, μετά την οριακή νίκη της στις εκλογές του κόμματός της.

Όσο για την ηλικία της δήλωσε: «Δεν με απασχόλησε ποτέ ούτε η ηλικία ούτε το φύλο μου. Σκέφτομαι μόνο τους λόγους για τους οποίους μπήκα στην πολιτική και αυτά για τα οποία κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των εκλογέων.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Päivä alkoi mukavien kohtaamisten sekä aamupuuron ja -kahvin merkeissä Elielinaukiolla ☕️ Tänään ja huomenna SDP:n eduskuntaryhmä kokoustaa Helsingissä. Kokouksen yhteydessä vierailen myös Finavialla ja Vuosaaren satamassa.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sanna Marin (@sannamarin) στις

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.