Τσαβούσογλου: Ο Μακρόν είναι υποστηρικτής της τρομοκρατίας

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τον Μακρόν ως «υποστηρικτή της τρομοκρατίας» και απέρριψε την κριτική του Γάλλου προέδρου για την εισβολή της Άγκυρας στη Συρία. Επίσης είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Μακρόν ήθελε να είναι ο ηγέτης της Ευρώπης αλλά «ταλαντευόταν».
Η επίθεση του Τσαβούσογλου έρχεται λίγο πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, όπου και οι δύο χώρες θα παρευρεθούν.

Από την πλευρά του, ο Μακρόν, λίγες εβδομάδες μετά τα σχόλια ότι το ΝΑΤΟ είναι «εγκεφαλικά νεκρό», σημείωσε ότι τα μέλη της συμμαχίας χρειαζόταν «αφύπνιση» καθώς δεν είναι συνεργάσιμα σε μια σειρά από ζητήματα. Επίσης επέκρινε το ΝΑΤΟ για αποτυχία να απαντήσει στην στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.

Η νέα κόντρα Τουρκίας – Γαλλίας ξεκίνησε όταν ο Μακρόν συνομίλησε στο Παρίσι με εκπρόσωπο των Κούρδων. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τσαβούσογλου είπε χαρακτηριστικά: «Αυτός (ο Μακρόν) είναι ήδη υποστηρικτής της τρομοκρατικής οργάνωσης και τους φιλοξενεί συνεχώς στο Ελιζέ. Εάν λέει ότι σύμμαχός του είναι η τρομοκρατική οργάνωση… τότε δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να πούμε».

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό «αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κενό στην Ευρώπη, ο Μακρόν προσπαθεί να γίνει ηγέτης της, αλλά η ηγεσία έρχεται φυσικά».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.