Θρήνος δίχως τέλος στην Αλβανία – Τουλάχιστον 40 οι νεκροί

Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί και 700 οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αλβανία.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στα χαλάσματα κτιρίων που κατέρρευσαν για να εντοπίσουν όσους βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Οι δεκάδες μετασεισμοί δυσχεραίνουν όμως το τιτάνιο έργο των διασωστών που δίνουν μάχη με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν τους επιζώντες.

Ένας ισχυρός μετασεισμός ταρακούνησε τη Θουμάνα της δυτικής Αλβανίας την ώρα που ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι επισκεπτόταν τη σεισμόπληκτη πόλη.

Εκτιμάται ότι 20 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια. Στο Δυρράχιο, εντατικές είναι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν έξι μέλη της ίδιας οικογένειας, πέντε εκ των οποίων είναι παιδιά. Οι τραυματίες είναι εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι όσοι δεν έχουν πού να μείνουν θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία για όλο το χειμώνα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στο 2020 θα τους διατεθούν νέες κατοικίες.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στο στάδιο του Δυρραχίου και άλλους προσωρινούς καταυλισμούς στις σεισμόπληκτες περιοχές.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.