Ευρωπαϊκά κονδύλια: 150 εκατομμύρια ευρώ αντί να πάνε στα ταμεία της Τυνησίας, πήγαν στην τσέπη του προέδρου της!

Δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα με την υποψηφιότητα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για νέα θητεία στην Κομισιόν, με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μια την άλλη.

Αυτή τη φορά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται εκτεθειμένη μετά τις αποκαλύψεις ευρωβουλευτών ότι χρηματοδότησε δικτάτορες στην Αφρική σε συμφωνίες για το μεταναστευτικό!

Για παράδειγμα η συμφωνία με την Τυνησία για τους μετανάστες και την ανάπτυξη ήταν πολύ προσοδοφόρα για τον πρόεδρο της χώρας, αφού αντί τα 150 εκατομμύρια ευρώ να πάνε στα ταμεία της χώρας, πήγαν στην τσέπη του!

Ομάδα ευρωβουλευτών των επιτροπών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιοσύνης και εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε φόβους ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ετοιμάζεται για ανάλογη συμφωνία και με την Αίγυπτο. Οι Financial Times αναφέρουν πως η συμφωνία με την Αίγυπτο αναμένεται να υπογραφεί την Κυριακή και θα έχει αξία άνω των 7 δισ. ευρώ.

«Φαίνεται ότι χρηματοδοτούμε δικτάτορες σε όλη την περιοχή. Και αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε να δούμε. Δεν είναι αυτή η θέση που πρέπει να κατέχει η ΕΕ στον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος ευρωβουλευτής Mounir Satouri, που είναι και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής της ΕΕ δήλωσε ότι οι ευρωβουλευτές έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους, αλλά ότι είναι προτιμότερο να οικοδομηθούν εταιρικές σχέσεις για τη βελτίωση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το να «διακοπούν οι σχέσεις» και να επιδεινωθεί η κατάσταση.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Udo Bullman, ανταπάντησε: «Η Επιτροπή πρέπει να εξηγήσει γιατί υπήρχε τόση βιασύνη στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού – γιατί, μυστικά, πολύ γρήγορα πριν από τα Χριστούγεννα, [είπε] ότι ήταν «ύψιστης βιασύνης» και απλά έδωσε τα χρήματα … χωρίς καμία κριτική συζήτηση».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.