Η Τουρκία έστειλε τον οπλισμό στην Γάζα και οργάνωσε την μεγάλη επίθεση

Η φωτογραφία δείχνει συνάντηση του Ερντογάν με ηγετικά στελέχη της Χαμάς, παρουσία του Φιντάν. Στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμετέχει και ο Σάλεχ αλ-Αροούρι.

Ο Χακάν Φιντάν, νυν υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ήταν ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών που προήδρευσε στην ίδρυση του αρχηγείου της Χαμάς στην Τουρκία που περιλάμβανε έναν ενεργό τρομοκράτη διοικητή που διευθύνει επιθέσεις στη Δυτική Όχθη, τον Σάλεχ αλ-Αροούρι.

Ο Αρούρι ήταν αυτός που εχθές καυχήθηκε για τη σύλληψη δεκάδων Ισραηλινών αμάχων. Συνεχίζει μάλιστα να ταξιδεύει μέσα και έξω από την Τουρκία, την οποία έχει ως ορμητήριο.

Ο Αρούρι έχει επίσης δημιουργήσει δομές εκτόξευσης πυραύλων και οπλοστάσια στον Λίβανο για να παρασύρει το Ισραήλ σε ένα άλλο μέτωπο, στο βορρά.

Όλα αυτά, αποδεικνύεται πως έγιναν με την ενεργή συμμετοχή του τουρκικού κράτους.

IMG 3953 1
Το δημοσίευμα – ντοκουμέντο. Η Τουρκία έστειλε τις ρουκέτες στη Χαμάς

Λίγες εβδομάδες πριν, στις 14 Σεπτεμβρίου, οι ισραηλινές διωκτικές αρχές εντόπισαν μεγάλα φορτία με υλικό κατασκευής ρουκετών, τα οποία κατευθύνονταν στην Γάζα, από την Τουρκία! Θεωρείται λοιπόν βέβαιο ότι άλλα φορτία κατάφεραν να περάσουν, συστηματικά, την ώρα μάλιστα που ο Νετανιάχου συναντάτο με τον Ερντογάν για να συσφίξουν τις σχέσεις των δύο χωρών!

Αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος που δρα ο Χακάν Φιντάν. Έτσι ακριβώς έστελνε τα όπλα στο ισλαμικό κράτος για να αιματοκυλίσουν τη Συρία. Τώρα, με τον ίδιο τρόπο εξόπλισε την Χαμάς, ώστε να καταφέρει να κάνει το συντριπτικό αυτό χτύπημα κατά του Ισραήλ.

Κυβέρνηση τρομοκρατών και δολοφόνων!

Ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου Στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος διορίστηκε υπουργός Άμυνας την Παρασκευή από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι ένας από τους πολλούς στρατηγούς που έπαιξαν ρόλο σε μια σειρά από φρικτές εγκληματικές ενέργειες που αφορούσαν τον τουρκικό στρατό.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2011 μια ομάδα λαθρεμπόρων που περνούσαν από το Ιράκ στο τουρκικό χωριό Roboski (Ortasu) στην περιοχή Uludere της νοτιοανατολικής επαρχίας Σιρνάκ, θεωρήθηκαν λανθασμένα ως μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και βομβαρδίστηκαν από F-16 μαχητικά αεροσκάφη που σκότωσαν 34 άτομα, 17 εκ των οποίων ήταν έφηβοι.


Σύμφωνα με μια έκθεση 16 σελίδων για το περιστατικό που συνέταξε η στρατιωτική εισαγγελία το 2014, ο Γκιουλέρ, αντιστράτηγος τότε που πήγε στο Κέντρο Διοίκησης του Γενικού Επιτελείου εκείνο το βράδυ, κοίταξε βίντεο που στάλθηκαν από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και αποφάσισε ότι η αεροπορική επιχείρηση θα ήταν κατάλληλη. Σύμφωνα με ιστορίες στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένοι αξιωματικοί του κέντρου είχαν πει στον Γκιουλέρ ότι οι ύποπτοι ήταν πιθανώς λαθρέμποροι, αλλά ο Γκιουλέρ αρνήθηκε να τους ακούσει.

Στην κατάθεσή του στη στρατιωτική εισαγγελία το 2013, ο Γκιουλέρ ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει μια τέτοια απόφαση ως αποτέλεσμα ισχυρών πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες ανώτερων διοικητών του PKK στην περιοχή,δείχνοντας την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MİT. Αργότερα η Εισαγγελίατου Ντιγιαρμπακίρ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δικαιοδοσία στο περιστατικό και η στρατιωτική εισαγγελία αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη.

Το όνομα του Γκιουλέρ εμφανίστηκε επίσης το 2014 σε μια ηχογράφησηπου διέρρευσε που έγινε viral και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε αργότερα σε δικαστικό έγγραφο.

IMG 2890
Ο Χακάν Γκιουλέρ, ανέλαβε υπουργός άμυνας της Τουρκίας

Στην ηχογράφηση που διέρρευσε ο τότε υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Feridun Sinirlioğlu, ο τότε υφυπουργός MİT και νυν ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν και ο τότε αναπληρωτής αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Γκιουλέρ ακούγονται να συζητούν για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία στο γραφείο του Νταβούτογλου, την 1η Μαρτίου. 2013.

Στην ηχογράφηση, ο Γκιουλέρ είπε ότι οι προσπάθειες της MİT για αποστολή όπλων και πυρομαχικών σε αντικυβερνητικές ομάδες στη Συρία θα πρέπει να υποστηριχθούν και ότι θα μπορούσαν να βάλουν την Τουρκική Εταιρεία Μηχανικής και Χημικής Βιομηχανίας (MKE) να παράγει όπλα, εάν τους δοθεί η σχετική οδηγία. Ο Γκιουλέρ τόνισε ότι ο συντονισμός πρέπει να γίνει από την MİT.

Ο Φιντάν είπε επίσης στην ηχογράφηση: «Αν χρειαστεί, θα έστελνα τέσσερις άνδρες στη Συρία. [Τότε] θα τους έβαζα να ρίξουν οκτώ βλήματα όλμων κατά της τουρκικής πλευράς και να δημιουργήσουν μια δικαιολογία για πόλεμο».

Η έρευνα για τη διαρροή μετατράπηκε σε ποινική δικογραφία σε βάρος αρκετών αξιωματικών για παράνομη παρακολούθηση στις 6 Ιουνίου 2016, με τον υπ’ αριθμ. Ε.2016/24769 φάκελο, όπως αποκαλυπτει το Nordic Monitor. Το δικαστήριο είπε ότι το βίντεο διάρκειας επτά λεπτών και επτά δευτερολέπτων ελήφθη μέσω ακουστικής παρακολούθησης της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών, του στρατού και της κυβέρνησης. «Είναι προφανές ότι οι συνομιλίες στον ήχο είναι πληροφορίες που έπρεπε να κρατηθούν μυστικές και θεωρούνται κρατικό μυστικό».

Ο συνταγματάρχης Τζεμίλ Τουρχάν, ένας από τους αξιωματικούς που φέρεται ότι συμμετείχε στο πραξικόπημα, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι είχε στείλει εντολή για στρατιωτικό νόμο σε στρατιωτικές βάσεις με εντολή του Γκιουλέρ και εν γνώσει των διοικητών του.

Κάποια έγγραφα είχαν δείξει ότι ο Ακάρ και ο Γκιουλέρ εν γνώσει τους επέτρεψαν να κυριαρχήσει η αντίληψη ότι το πραξικόπημα διεξήχθη εντός της αλυσίδας διοίκησης. Μυστικά έγγραφα που ελήφθησαν από έναν υπολογιστή στο αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου που χρησιμοποιήθηκε για τη σύνταξη της δήλωσης για το πραξικόπημα περιελάμβαναν προσχέδια υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον Ακάρ για λογαριασμό του Συμβουλίου Ειρήνης στην Πατρίδα, το όνομα που έδωσαν οι ίδιοι οι πραξικοπηματίες.

Ο Γκιουλέρ συμπεριλήφθηκε επίσης στα δικαστικά έγγραφα για φερόμενους αξιωματικούς που συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν, μια ομάδα που επικρίνει τον Ερντογάν, που κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα. Οι περισσότεροι από τους αξιωματικούς με προφίλ, που διορίστηκαν σε διάφορες θέσεις στο τάγμα του στρατιωτικού νόμου, εκδιώχθηκαν από τον στρατό και έλαβαν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης ως πραξικοπηματίες, ακόμη και αν δεν συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Τα μέλη της οικογένειας του Γκιουλέρ είναι επίσης ένθερμοι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος. Ο αδερφός του, ο συνταξιούχος συνταγματάρχης Atilla Güler, ήταν υποψήφιος για βουλευτική υποψηφιότητα στο Bayburt το 2015.

Με απλά λόγια, ο Ερντογάν έχει σχηματίσει μία κυβέρνηση δολοφόνων και εγκληματιών κατά της ανθρωπότητας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.