Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι «εκκαθάρισαν» και ελέγχουν την αστική ζώνη της Μαριούπολης!

Οι τελευταίοι 2.500 μαχητές των ουκρανικών δυνάμεων είναι αποκλεισμένοι στο «μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal», λέει το ρωσικό ΥΠΑΜ

«Ολόκληρη η αστική περιοχή της Μαριούπολης εκκαθαρίστηκε από μαχητές», δήλωσε απόψε ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας τς Ρωσίας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ «τα απομεινάρια των Ουκρανών μαχητών είναι προς το παρόν εντελώς αποκλεισμένα στο έδαφος του μεταλλουργικού εργοστασίου Azovstal» και σύμφωνα με τον ίδιο, «η μόνη τους ευκαιρία να σώσουν τη ζωή τους είναι να καταθέσουν οικειοθελώς τα όπλα και να παραδοθούν».

Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, ο συνολικός αριθμός των ουκρανικών δυνάμεων που βρισκόταν στη Μαριούπολη κατά τη διάρκεια της ρωσικής πολιορκίας ήταν «περίπου 8.100 άτομα».

Και πρόσθεσε: «Από αυτούς, 1.464 άτομα έχουν ήδη παραδοθεί και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Ο συνολικός αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών, Ναζί και ξένων μισθοφόρων που κατέφυγαν στο Azovstal δεν ξεπερνά τις 2,5 χιλιάδες άτομα».

 

«Έτσι, μέχρι τις 16 Απριλίου, μόνο στη Μαριούπολη, οι απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε περισσότερα από 4.000 άτομα. Ως εκ τούτου, οι πρόσφατες δηλώσεις του Ζελένσκι στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι οι ανεπανόρθωτες απώλειες του ουκρανικού στρατού κατά τη διάρκεια της επιχείρησης είναι δήθεν 2,5-3 χιλιάδες αποτελούν κοινό ψέμα», σημείωσε ακόμα ο Κονασένκοφ.

«Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει αξιόπιστα στοιχεία για τις πραγματικές απώλειες του ουκρανικού στρατού, της Εθνικής Φρουράς και αφιχθέντων ξένων μισθοφόρων, τα οποία ο Ζελένσκι φοβάται να πει στον λαό της Ουκρανίας. Σήμερα οι ανεπανόρθωτες απώλειες ανέρχονται σε 23.367 άτομα», αναφέρει ακόμα η ενημέρωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Δεν έχει υπάρξει αντίδραση του Κιέβου στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείο Άμυνας, παρότι νωρίτερα ο Ουκρανός Πρόεδρος είχε δηλώσει πως «η εξόντωση των υπερασπιστών της Μαριούπολης θα βάλει τέλος στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία».

*φωτογραφία αρχείου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.