Βασίλισσα Ελισάβετ: Σοκαριστικό βίντεο με 19χρονο να απειλεί να την σκοτώσει

Ένα σοκαριστικό βίντεο, δείχνει έναν 19χρονο να κρατά μια βαλλίστρα και να απειλεί ότι “θα δολοφονήσω την βασίλισσα Ελισάβετ ως εκδίκηση στο μακελειό του 1919 στο Amritsar”.

Το βίντεο που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα The Sun, δείχνει τον άνδρα να κρατά το όπλο και με αλλοιωμένη φωνή να εξαπολύει τις απειλές κοιτώντας την κάμερα, λίγες ώρες μετά την σύλληψη του εισβολέα στο κάστρο. Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι ο συλληφθείς ή όχι.

Ο Jaswant Singh Chail δημοσίευσε το βίντεο, που είχε γυριστεί σε πρότερο χρόνο, στο Snapchat στις 8:06am ανήμερα των Χριστουγέννων, 24 λεπτά πριν από την σύλληψη του εισβολέα.

“Λυπάμαι. Λυπάμαι για ότι έχω κάνει και για όσα θα κάνω. Θα προσπαθήσω να δολοφονήσω την Ελισάβετ, την βασίλισσα. Αυτό είναι η εκδίκησή μου για όσους πέθαναν το 1919 στο μακελειό της  Jallianwala Bagh. Θα πάρω επίσης εκδίκηση για όσους πέθαναν, ταπεινώθηκαν και ένιωσαν θύματα διάκρισης λόγω της καταγωγής τους. Το όνομα μου ήταν Jaswant Singh Chail, το όνομά μου είναι  Darth Jones” ακούγεται να λέει.

Ο δράστης φορά κουκούλα και μάσκα, ενώ χρησιμοποίησε φίλτρο της πλατφόρμας για να μην είναι αναγνωρίσιμη η φωνή του.

“Συγγνώμη σε όσους αδίκησα ή είπα ψέματα. Αν έλαβες αυτό το μήνυμα τότε ο θάνατός μου είναι κοντά. Μοιραστείτε αυτό το βίντεο σε όποιον θέλετε και αν είναι δυνατόν δώστε το και στα ΜΜΕ” προσθέτει.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Oπλισμένος με βαλλίστρα ο 19χρονος εισβολέας στο Κάστρο του Ουίνδσορ

Ο 19χρονος εισβολέας, ο οποίος συνελήφθη άμεσα από τις Αρχές, ήταν οπλισμένος με βαλλίστρα. Συνελήφθη λίγα λεπτά αφού πέρασε στο κτήμα του Κάστρου, όπου βρισκόταν η βασίλισσα Ελισάβετ για να περάσει τα Χριστούγεννα συντροφιά με τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του, Καμίλα. Δεν πρόλαβε, κατά τις Αρχές, να μπει σε κάποιο κτίριο.

Ο 19χρονος, από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, τέθηκε υπό κράτηση αφού υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Βασίλισσα Ελισάβετ
«Ο άνδρας συνελήφθη και υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση. Κρατείται με βάση τον Νόμο περί Ψυχικής Υγείας και παραμένει υπό την επίβλεψη ιατρών», ανέφερε η αστυνομία.

Ο 19χρονος χρησιμοποίησε μια σκάλα από σχοινιά για να σκαρφαλώσει σε έναν μεταλλικό φράχτη του Πύργου. Στην κατοχή του βρέθηκε μια βαλλίστρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mirror οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον ύποπτο. «Οι πράκτορες ασφαλείας δεν πίστευαν στα μάτια τους», είπε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στην εφημερίδα.

Με αφορμή αυτό το επεισόδιο προγραμματίζεται η επανεξέταση των διαδικασιών ασφαλείας στις κατοικίες της βασίλισσας.

Οι βαλλίστρες θεωρούνται φονικά όπλα στη Βρετανία, όμως, δεν χρειάζεται ειδική άδεια για να τις αγοράσει ή να τις κατέχει κάποιος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιχειρεί να εισβάλει σε κατοικία της βασίλισσας. Η εντυπωσιακότερη τέτοια απόπειρα σημειώθηκε το 1982, όταν ο 30χρονος Μάικλ Φάγκαν κατάφερε να φτάσει μέχρι την κρεβατοκάμαρά της, στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ η Ελισάβετ βρισκόταν στο κρεβάτι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.